מתכון לעוגת מוס פסיפלורה

 
העוגה שתקצור אינספור מחמאות מהאורחים
העוגה שתקצור אינספור מחמאות מהאורחים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 09:04 18/08/2010

עוגת מוס מרשימה ומיוחדת שנותנת כבוד לפרי התאווה שנמצא עכשיו בשיא. המראה המצודד, המרקם הקטיפתי של המוס והפריכות המענגת של הבסיס הופכים אותה לקינוח האולטימטיבי לאירוח המושלם

 
 
 
 
 

הפסיפלורה, המכונה גם פרי התאווה, ידועה כצמח מרפא המסייע לטיפול בחוסר שינה, חוסר שקט, הורדת לחץ דם גבוה, חיטוי ועוד. היא ניחנה בויטמין A ברמה גבוהה, אשלגן וסיבים תזונתיים. עונת הפסיפלורה מתמקדת אצלנו באוגוסט - ספטמבר, אז כדאי לנצל אותה כל עוד זה אפשרי. אני מאוד אוהבת את הטעם, הצבע והמראה שמתקבל מהשילוב שבין הצהוב הבוהק לבין הגרעינים השחורים.

 

למרות שלעיתים היא מצטיירת כחד גוונית, ניתן להכין ממנה שלל מטעמים: סירופ, ברד, גלידות, קוקטיילים, מוס וקינוחים שונים. העוגה שלפניכם מכילה ג'לטין לייצוב המוס והציפוי, אך מאחר ואני מודעת לרגישות בנושא אציע לכם תחליפים: קמח טפיוקה שהינו חומר עמילני המופק משורש הקסאווה ומשמש להכנת דייסות ואגר אגר (אגאר) המופק מאצות. את שני התחליפים ניתן למצוא בחנויות טבע ובחנויות מתמחות. ישנה גם אבקת ג'לי סינתטית שניתן למוצאה במרכולים אך היא מכילה חומרים כימיים לכן אינה מומלצת. לגבי בסיס העוגה, אתן לכם שתי אפשרויות, אך תוכלו להכין עם כל בסיס אחר אהוב עליכם או בכלל בלי בסיס וציפוי ולהשתמש במוס לקינוח כוסות ואז אין צורך בג'לטין.

 
שתי אופציות להכנת בסיס העוגה
שתי אופציות להכנת בסיס העוגה צילום: חיה אילונה דר

עוגת מוס פסיפלורה

תבנית בקוטר 26

 

מצרכים לקלתית:
150 גרם קורנפלקס שקדים ודבש מרוסק
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם (3/4 כוס) אבקת נוגט (אבקת אגוזי לוז טחונים-ניתן למצוא בחנויות המתמחות)
או:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
75 גרם חמאה מומסת
50 גרם אגוזים קצוצים גס
 
אופן הכנה:
1. ממיסים את החמאה עם הנוגט, מסירים מהאש ויוצקים על הקורנפלקס.
2. קלתית פתי בר: בוחשים את כל החומרים. מצמידים לשולי התבנית שקף .
3. מרפדים תחתית תבנית בקלתית ומעבירים למקרר.
 

מצרכים למוס:
8 פסיפלורות מרוקנות ומסוננות
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
שקית ג'לטין (14 גרם)
2 כפות ליקר אמרטו
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 גרם)
 
אופן הכנה:
1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד ליצירת קצף יציב.
2. מכניסים את תוכן הפסיפלורה לסיר קטן, זורים מעל את הג'לטין, מחממים וממיסים.
3. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.
4. מקציפים את השמנת המתוקה עד להיווצרות קצפת יציבה.
5. מערבבים את 3 התערובות בעדינות ויוצקים על הקלתית.

6. מיישרים את פני המוס ומחזירים למקרר לשעתיים לפחות.

 
כל הדרך אל העוגה המושלמת
כל הדרך אל העוגה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 

מצרכים לציפוי:
1/4 כוס סוכר
1 כוס מים
כוס מחית פסיפלורה
כף ג'לטין מומס במעט מים חמים
 
אופן הכנה:
1. מכניסים לסיר קטן את הסוכר, המים ומחית הפסיפלורה ובוחשים.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין המומס, בוחשים ויוצקים על המוס המקורר.
3. מחזירים למקרר ומצננים שוב עד להתמצקות הציפוי.
 
הערה: יש האוהבים לסנן את הגרעינים בעת הכנת הציפוי ולאחר מכן להוסיף כמות רצויה.

 

אפשרות נוספת לציפוי ללא ג'לטין
- ממיסים בסיר קטן 1/2 כוס סוכר ו-1/4 כוס מים, מצננים ומוסיפים פנימה תוכן של 5 פסיפלורות.

 

מתכון לגלילות חצילים במילוי בשר 

מתכון לקיש כרובית

מתכון לפלפלים ממולאים

מתכון לטארט דובדבנים

רוצים להתענג על עוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.