עוגת גבינה ושוקולד

 
בתא התחתון בתנור: עוגת גבינה ושוקולד, ובעליון: בורקס פילו עם חצילים
בתא התחתון בתנור: עוגת גבינה ושוקולד, ובעליון: בורקס פילו עם חצילים צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 11:30 18/08/2010

מתכון מנצח לעוגת גבינה אלוהית עם פקאן, שוקולד מריר וגבינת מסקרפונה, וגם - בורקס פילו עם חצילים

 
 
 
 
 
והמחמאות לא ירחקו מלהגיע
והמחמאות לא ירחקו מלהגיע צילום: אהרוני, ערוץ 10

לבצק:

200 גרם ביסקוויט "פטי בר" בטעם שוקולד
100 גרם אגוזי פקאן קלופים
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
100 גרם חמאה רכה

 

למילוי:

3 ביצים, מופרדות
¾ כוס סוכר וניל
500 גרם גבינת מסקרפונה
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף קליפת תפוז מגוררת
250 גרם שוקולד מריר משובח, מומס
חצי כוס קמח
אבקת קקאו  

 

אופן ההכנה:

- מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 צ.). שמים במעבד מזון את הביסקוויטים ואגוזי הפקאן ומרסקים לפירורים. מוסיפים את קליפת התפוז והחמאה ומעבדים קצרות. מהדקים את התערובת בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, בשכבה אחידה.
- מקציפים במיקסר את החלבונים, במהירות בינונית, כ-3 דקות. מוסיפים חצי מכמות הסוכר בזרם דק ואחיד וממשיכים להקציף כמה דקות עד שהקצף יציב ומבריק. מרוקנים לקערה.
- שמים בקערת המיקסר את החלמונים ושאר הסוכר (ולא צריך לשטוף אותה אחרי הקצף) ומקציפים כ-3 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הגבינה, השמנת, קליפת התפוז והשוקולד המומס והקמח לבסוף. מערבלים במהירות נמוכה עד שכל התערובת אחידה.
- מערבבים את קצף החלבונים, בתנועות קיפול עדינות, לתערובת החומה ויוצקים לתבנית המרודפת בצק.
- אופים כשעה. מוציאים בעדינות ומקררים (ואל תדאגו אם היא סדוקה ורוטטת מעט כשהיא יוצאת מהתנור. היא עוד תתייצב במקרר למרקם עדין ומצויין). בוזקים מעט אבקת קקאו לפני ההגשה.

 

המרת מידות >>

 

בתא נוסף בתנור: בורקס עם מילוי חצילים

מלא בעצמו ובצדק
מלא בעצמו ובצדק צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
דפי פילו
שמן זית
פירורי לחם
טימין

למילוי:
2 חצילים קלויים על הכיריים קלופים
שליש כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ
1 כף עלי טימין
350 גרם בשר טחון
מלח
פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס צנוברים קלויים

אופן הכנה:
- למילוי: מטגנים שום, בצל, טימין ופלפל חריף בשמן זית כשתי דקות
- מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים כחמש דקות
- מערבבים את הבשר עם החצילים, פטרוזיליה וצנוברים. מקררים
- חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ברוחב של כ-15 ס"מ
- מניחים יריעת בצק אחת על השניה, כשבניהן מרססים בשמן ומפזרים מעט פירורי לחם
- שמים תלולית מילוי על הבצק, מגלגלים לאגרול עבה. מרססים עוד מעט שמן על הגלילה ואופים ב-180 מעלות כעשרים דקות

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

לחמניות שוקולד >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

פיצה עגבניות וגבינת מוצרלה >>

מתכון לקרם שניט >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.