עוף עם תפוחי אדמה בתנור

 
בתא העליון: עוף בתנור, ובתא התחתון בתנור:  טורט מוס שוקולד
בתא העליון: עוף בתנור, ובתא התחתון בתנור: טורט מוס שוקולד צילום: עיבוד נענע 10
 
עודכן 06:20 19/08/2010

המאכל הלאומי בארוחת יום השישי, והפעם עם ניחוח הדרים, וגם - טורט מוס שוקולד לקינוח

 
 
 
 
 
בטעם של בית
בטעם של בית צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:

1 עוף שלם טרי של טבע עוף


למשרה:
5 כפות שמן זית
רבע כוס מיץ תפוזים
4\1 כוס מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגורדת
1 כף קליפת תפוז מגורדת
2 כפות סויה מתוקה וסמיכה
2 כפות דבש
2 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 כפות עלי טימין
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:
- מערבבים את כל חומרי המשרה, מורחים בהם את העוף, משפשפים היטב ומשרים כשעה
- מניחים את העוף עם החזה כלפי מעלה בתבנית צליה
- מכניסים לתוך העוף לימון שלם וענף טימין
- צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-50 דקות ומידי פעם משקים את העוף בתערובת שבתבנית  

 

 

תפוחי אדמה צלויים

מצרכים:
ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוזמרין
2 כפות טימין
מלח
פלפל

אופן הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים כעשר דקות, חצי בישול, מסננים היטב
- מערבבים את כל החומרים יחד עם תפוחי האדמה
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לחצי שעה
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים ביחד עם העוף  

 

בתא התחתון בתנור: טורט מוס שוקולד וקרם ריבת חלב

טוב שמו משמן טוב
טוב שמו משמן טוב צילום: יח"צ מיקי שמו

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
לסירופ סוכר:
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
160 מ"ל מים (2/3 כוס)

לעוגת לייקך שוקולד:
5 ביצים גדולות מס' 1 בטמפ' החדר
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
140 גרם קמח (1 כוס)
1 כף גדושה אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה

למוס שוקולד מריר:
9 גרם ג'לטין (3 כפיות שטוחות)
60 מ"ל מים קרים (1/4 כוס)
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כף סוכר

לקרם ריבת חלב:
370 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל +1/2 כוס)
1 כף סוכר
60 גרם ריבת חלב (2 כפות)

לקישוט:
אבקת קקאו  

אופן הכנה:

 

מכינים סירופ:

- מחממים מים וסוכר בסיר ומערבבים עד להמסת הסוכר. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מצננים.
- מחממים תנור ל-160 מעלות. 


מכינים עוגת לייקך:

 -מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ-10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
- מנפים קמח, קקאו ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
- אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב.
- פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל-4 שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת. עוטפים שתי שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא עד 3 שבועות להכנת עוגה אחרת.


מכינים מוס שוקולד:

- מערבבים ג'לטין ומים קרים ומשהים כ-10 דקות.
- בינתיים מביאים לרתיחה מיכל שמנת אחד, יוצקים על השוקולד ומערבבים.
- מחממים את הג'לטין 20 שניות במיקרוגל עד להמסה. יוצקים על תערובת השוקולד ומערבבים. מצננים לטמפ' החדר.
- מקציפים מיכל שמנת נוסף עם סוכר לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.


מרכיבים את העוגה:

 - מניחים על תחתית התבנית שכבה של עוגת לייקך ומרטיבים ב-1/4 כוס סירופ סוכר. יוצקים מוס שוקולד, מניחים מעל שכבה נוספת של לייקך ומרטיבים ב-1/3 כוס סירופ. מכניסים למקפיא ל-10 דקות.


מכינים קרם ריבת חלב:

- מקציפים את החומרים לקצפת יציבה.


ממלאים ומקשטים:

- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים עליה קרם ריבת חלב. יוצרים דוגמה של גומות על גבי הקרם בעזרת פלטה או סכין במרווחים של 3 ס"מ.
- שומרים במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מפדרים בקקאו.

טיפים:

  • לעוגת לייקך בצבע אחיד ובמרקם אוורירי מנפים את הקמח והקקאו ומערבבים יחד לפני הוספתם לקצף הביצים.
  • לעוגת לייקך גבוהה ואוורירית, חשוב להקפיד על קצף ביצים גבוה ויציב - מקציפים את הביצים בטמפ' החדר.
  • בהכנת המוס - תערובת השוקולד צריכה להיות חמה כשמוסיפים את הג'לטין, כדי שהג'לטין לא יתקשה ויהפוך לגושים קטנים.

המתכון באדיבות מיקי שמו.


לוח המרת מידות ומשקל >> 

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

לחמניות שוקולד >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

פיצה עגבניות וגבינת מוצרלה >>

מתכון לקרם שניט >> 

 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.