מתכון לסלט עוף אסייתי

 
כשבריאות וטעם נפגשים
כשבריאות וטעם נפגשים צילום: יוסי סליס
 
עודכן 16:21 18/08/2010

ארוחת צהריים בריאה וטעימה - סלט עוף אסייתי עם כרוב סיני ונבטים במרינדת צ'לי

 
 
 
 
 

4 מנות

 

מצרכים לעוף:

6 יח' שניצל חזה עוף פרוס

תרסיס שמן קנולה

¼ כפית מלח ים (אטלנטי בעדיפות)

1 כפית תערובת גריל עוף


מצרכים לסלט:

1 מלפפון גדול

1 כוס עלי כוסברה טריים מופרדים לעלים

1 כוס עלי מנטה / נענע טריים מופרדים

½ ראש כרוב סיני קצוץ דק

½ סלסלת נבטים סיניים


מצרכים לרוטב:

1 כף נאם-פלא (רוטב דגים תאילנדי)

(ניתן לוותר על רוטב הדגים)

1 כפית שמן שומשום

1 כפית פלפל 4 עונות גרוס

¼ כפית שבבי צ'ילי יבש גרוסים

3 כפות מיץ לימון

גבעולי בצל ירוק קצוצים באלכסון

 

אופן הכנה:

1. מרססים את חזה העוף בתרסיס שמן קנולה, (2-3 ריסוסים לכל יחידת שניצל) ומפזרים מלח ותערובת תיבול עוף.

2. מחממים מחבת פסים (גריל) וצולים את העוף משני צידיו.

3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחדיו ומניחים בקערה בצד.

4. חותכים את המלפפון לאורכו ופורסים את המלפפון לפרוסות דקות אלכסוניות.

5. מערבבים את הכרוב, המלפפון, הנענע, הכוסברה והנבטים בקערה גדולה.

6. את העוף המוכן והחמים פורסים לרצועות דקות.

7. מערבבים את הירקות והעוף בקערה גדולה, שופכים מעל את כל הרוטב ומערבבים היטב.

 

המתכון באדיבות שף גדעון בן עזרא ל"עץ הזית"

 

מחפשים עוד מתכונים לארוחת צהריים? נסו את אלה:

מתכון למפרום טוניסאי

מתכון לעוף ברוטב יין ולימון

מתכון לארטישוק במילוי בשר

 

כללים פשוטים לבחירת שמן זית

למה כדאי לצרוך שמן זית

יש לכם מתכון על בסיס שמן זית? שלחו לנו ואולי תזכו בפרס

 
עוד כתבות במדור מתכון לבריאות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.