מתכון לאוסובוקו טלה

 
הכוכב של הארוחה. בשר טלה ברוטב מתקתק
הכוכב של הארוחה. בשר טלה ברוטב מתקתק צילום: אליו נודלמן
 
עודכן 14:26 19/08/2010

בשר טלה רך ועסיסי שיורד מהעצם בקלות, תוסיפו לזה רוטב עשיר של יין ודבש ותפוחי אדמה ויש לכם ארוחה מנצחת

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 נתחי אוסובוקו טלה נקיים משומן מיותר

מים לכיסוי

500 גר' (2 כוסות) קמח לבן

¼ כוס שמן קנולה

100 מ"ל שמן זית

תבלינים: 2 כוכבי אניס, 8 תרמילי הל, 1 מקל וניל, 2 מקלות קינמון, 15 זרעי שומר, 15 זרעי קימל, 20 זרעי כוסברה, 2 מסמרי ציפורן ו-10 ענפי טימין

½ בקבוק יין פורט

½ בקבוק יין אדום יבש

125 גר' סוכר חום

125 גר' דבש

6 ליטרים ציר טלה

4 גזרים חתוכים לעיגולים עבים

10 בצלי שאלוט קלופים

6 שיני שום קלופות

2 יח' שורש פטרוזיליה מקולף

1 בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות

מלח

פלפל שחור

 

אופן הכנה:

1. מרתיחים את נתחי האוסובוקו במים. מסננים.

2. מתבלים במלח ופלפל שחור, מקמחים קלות וצורבים על מחבת חמה עם שמן קנולה עד להשחמה קלה מכל הכיוונים.

3. בסיר גדול (המתאים גם לחימום בתנור) קולים את כוכבי האניס, תרמילי ההל, זרעי השומר, זרעי הקימל, זרעי הכוסברה ומסמרי הציפורן כשתי דקות לפתיחת הטעמים.

4. מוסיפים שמן זית ואת הירקות בהדרגה וממשיכים לבשל כ-10 דק'.

5. מוסיפים את יין הפורט ומצמצמים עד לקבלת שליש מהכמות.

6. מוסיפים את היין האדום, הסוכר והדבש ומצמצמים שוב לשליש מהכמות.

7. מוסיפים את ציר הטלה (אפשר מים) ונתחי האוסובוקו. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

8 מכסים היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות למשך כשלוש שעות.

 

המתכון באדיבות השפים Ofer & Koby - קובי בנדלק ועפר אלמליח לחינאוי בוצ'ר שופ.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

פילה בקר עם פירה

מפרום טוניסאי

גלילות חצילים במילוי בשר

3 דרכים לצפות פולקעס

כדורי עוף בשומשום

שניצל תירס ביתי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.