אורז עם שקדים וצימוקים

 
התוספת שתגנוב את ההצגה מהעיקרית
התוספת שתגנוב את ההצגה מהעיקרית צילום: יח"צ
 
עודכן 14:44 19/08/2010

תוספת חגיגית לארוחה - אורז עם דלורית, שקדים וצימוקים בניחוח קינמון

 
 
 
 
 

מצרכים ל-6 מנות:

2 כוסות אורז

1 דלורית פרוסה לפרוסות של 2\1 ס"מ, עם הקליפה

2 בצלים חתוכים קוביות

4 כפות שקדים פרוסים קלויים

4 כפות צימוקים שחורים\צהובים

1 כף דבש

2 כפיות קינמון טחון

4 כפות שמן זית לתיבול מעודן

מלח

2\1 כפית פלפל שחור

חופן עלי נענע\פטרוזיליה קצוצה

 

אופן הכנה:

1. בסיר גדול עם כשני ליטר מים ו-1 כפית מלח, מבשלים את האורז כ- 6 דקות מרגע הרתיחה (האורז צריך להיות נעים לנגיסה אך לא רך). מסננים היטב.

2. במחבת רחבה או סיר, מחממים 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן. מוסיפים בצל, דבש וכפית קינמון. מערבבים ומטגנים עד הזהבה.

3. מוציאים את הבצל לקערה, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומניחים את הדלורית.

4. מוסיפים כפית קינמון, מלח ופלפל ומערבבים מעט.

5. מוסיפים 2\1 כוס מים ומבשלים מכוסה 20 דקות עד לריכוך קל.

6. מגבירים להבה, מוסיפים אורז, בצל, צימוקים, נענע, ומערבבים. מכבים ומוסיפים שקדים.

 

המתכון באדיבות "יד מרדכי".

 

מחפשים עוד רעיונות לתוספות? נסו את אלה:

קינואה עם עשבי תיבול וחמוציות

מאפה תפוחי אדמה הונגרי

גראטן תפוחי אדמה ובטטה

פשטידת כרובית ותרד

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.