מתכון לנתח קצבים עם שעועית ופירה

 
בשר כמו שבשר צריך להיות
בשר כמו שבשר צריך להיות צילום: יח"צ
 
עודכן 13:55 21/08/2010

המנה האולטימטיבית לאוהבי הבשר - נתח קצבים משובח עם שעועית ירוקה, פירה תפו"א ורוטב לימון קטיפתי

 
 
 
 
 

מצרכים לרוטב:

1 בצל לבן חתוך גס

5 שיני שום

1 ענף מרווה

1 ענף רוזמרין

3 ענפי טימין

8 זרעי הל

1 שורש למון גראס

1 בקבוק יין אדום

4 ליטר ציר בקר

2 כפות דבש

 

אופן הכנה:

- מזהיבים את הבצל והשום ביחד עם ענפי התבלינים, ההל והלמון גראס.

- מוזגים את היין האדום ומצמצמים עד ל-3/4.

- מוזגים את ציר הבקר ומצמצמים. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור ואת שתי כפות הדבש, טועמים ומתקנים תיבול.

- מסננים לקבלת רוטב חלק.

 

שעועית הירוקה:

- ממיסים מעט חמאה במחבת ומניחים בתוכה חופן שעועית ירוקה שנחלטה מראש כדקה במים רותחים.

- מתבלים במעט שום כתוש, ג'ינג'ר כתוש, מלח ופלפל שחור.

 

נתח הקצבים:

- סוגרים את הבשר מכל צדדיו במחבת חמה מאד עם חמאה, ומעבירים לתנור חם, (לפחות 200 מעלות), להמשך צלייה עד לקבלת מידת העשייה הרצויה. (חשוב לשים לב - נתח קצבים הינו בשר שמתייבש מהר ויש לבדוק את מידת העשייה מדי זמן קצר בתנור).

- לאחר שהוצאנו את הבשר מהתנור חותכים אותו לנתחים שווים, מניחים בצלחת את השעועית הירוקה, ניתן  להוסיף פירה תפו"א.

- מניחים את הבשר באותה הצלחת ומוזגים מעל את הרוטב שחיממנו עד לרתיחה.

 

המתכון באדיבות מסעדת שילה החוגגת יומולדת 5 במשך חמישה ימים. במסגרת החגיגות שיחלו ביום א' ה-22/8 ויסתיימו ביום ה' ה-26/8, תוגשנה מדי יום סעודות חגיגיות אותן יבשלו השף שרון כהן וחברים. הארוחה כוללת: קנפה (משעשע חיך), שתי מנות ראשונות, מנה עיקרית וקינוח במחיר של 185 ₪ לאדם וקוקטיילים במחיר מיוחד של 25-35 ₪. טלפון להזמנת מקומות: 03-5221224

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה: 

פילה בקר עם פירה

מפרום טוניסאי

גלילות חצילים במילוי בשר

3 דרכים לצפות פולקעס

כדורי עוף בשומשום

שניצל תירס ביתי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.