מתכון לדג שלם אפוי בתנור

 
מתכון חגיגי שמתאים כמנת פתיחה בארוחת החג
מתכון חגיגי שמתאים כמנת פתיחה בארוחת החג צילום: דניאל לילה
 
עודכן 14:11 21/08/2010

השף שגב משה מלמד אתכם איך להכין מנה חגיגית של דג אפוי בתנור עם ירקות שורש ויין לבן

 
 
 
 
 

מצרכים ל-4 מנות:

4 דגים קטנים ושלמים (דג לכל סועד) - מומלץ דניס או בס

4 שיני שום

4 גבעולי תימין קצרים באורך של כ-3 ס"מ

2 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים וחתוכים לפלחים

1 פלפל אדום מתוק קלוי, מקולף מראש וחתוך לרצועות גסות

4 מקלות כרישה באורך של כ-10 ס"מ

1 בצל סגול מקולף וחתוך לרבעים

2 גזרים קטנים מקולפים וחתוכים לרבעים

50 גרם חמאה

1/2 פלפל צ'ילי חריף וטרי

1/4 כוס יין לבן מתוק

1/2 כוס מים

4 מקלות קינמון

צרור קטן של כוסברה

3 כפיות פתיתי מלח רוזמרין

4 כפות שמן זית לתיבול הדגים רגע לפני האפייה

 

אופן הכנה:

- מחממים תנור על טורבו לחום של 190 מעלות.

- חורצים בדגים חריץ אחד בכל צד של הדג וממלאים את החריץ בשן שום ובענף תימין. מניחים את הדגים בצד.

- מעבירים לתבנית אפייה גדולה ועמוקה את הרכיבים הנותרים: ירקות, צמחי תבלין ונוזלים.

- מפזרים מעל כפית אחת של פתיתי מלח רוזמרין (את הכפיות הנוספות מפזרים בהמשך מעל הדגים).

- מכסים את התבנית עם הירקות והנוזלים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור, אופים במשך כ-30 דקות עד שהגזר רך.

- מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום. מניחים את הדגים אחד לי השני על הירקות הלוהטים.

- בוזקים מעל הדגים שמן זית ומפזרים את יתרת פתיתי המלח.

- מחזירים את התבנית לתנור החם למשך 25-30 דקות נוספות עד לקבלת דג פריך ושזוף מבחוץ ואפוי מבפנים.

 

המתכון באדיבות השף שגב משה לחברת המלח לישראל.

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

בורי עם ירקות מוקפצים

קציצות דגים עם פול

דג בציפוי אגוזים

סלמון ברוטב סויה ודבש

גפילטע פיש

 
עוד כתבות במדור מתכוני דגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.