מתכון לטארט שוקולד לבן ודבש

 
טארט שוקולד לבן, דבש וקישוטי קרמל
טארט שוקולד לבן, דבש וקישוטי קרמל צילום: יח"צ
 
עודכן 09:18 22/08/2010

קינוח מיוחד לשולחן החג - טארט מבצק פריך במילוי קטיפתי של שוקולד לבן, דבש וקישוטי קרמל

 
 
 
 
 

בצק פריך מתוק לקלתיות:

200 גרם חמאה קרה

300 קמח מנופה

1/2 כפית מחית מקלות וניל

80 גרם סוכר

1 ביצה טרופה

 

אופן הכנה:

- מכניסים למעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה, מעבדים עד קבלת פירורים ומוסיפים את הביצה.

- מעבדים עוד מספר שניות עד איחוד החומרים.

- עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

- מרדדים את הבצק לעובי של כ 3-4 מ"מ ומרפדים את התבנית בבצק.

- אופים ב- 160 מעלות כ-15 דקות.

 

מלית דבש ושוקולד לבן:

150 מי"ל שמנת מתוקה

400 גרם שוקולד לבן

200 גרם דבש

 

- מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן.

- מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.

- יוצקים על הקלתית האפויה ומכניסים למקרר.

 

קישוט קרמל:

60 גרם סוכר

50 גרם מים

125 גרם שמנת מתוקה

15 גרם חמאה

 

- ממיסים בסיר את המים והסוכר עד לקבלת קרמל.

- מוסיפים בזהירות את השמנת הרותחת ומערבבים היטב.

- מצננים מעט ומוסיפים את החמאה.

- מצננים לטמפ' החדר ומערבבים מידי פעם.

- יוצקים על מילוי השוקולד שהתקשה למחצה ובעזרת קייסם יוצרים צורות.

- מחזירים לקירור עד התייצבות.

 

המתכון באדיבות ה"קישריה" המתמחה בהכנת קישים לפי הזמנה אישית.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

שטרודל תפוחי עץ

עוגת דבש ותאנים

פאי תפוחים

עוגת דבש ותפוחים 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.