מתכון לפסטה עם אפונה ושעועית ירוקה

 
מנה ירוקה שמתאימה במיוחד לימים החמים
מנה ירוקה שמתאימה במיוחד לימים החמים צילום: יח"צ
 
עודכן 21:17 22/08/2010

מנה קייצית שמתאימה כארוחה קלה או כתוספת לצד המנה העיקרית - פסטה פנה עם אפונה, שעועית ירוקה ורוטב פסטו ארומטי

 
 
 
 
 

מתאים ל 4 אנשים

 

מצרכים:

חבילת פסטה פנה ( או צורה אחרת לפי בחירה ) 500 גרם

2 כוסות אפונת גינה, רצוי טרייה, אפשר קפוא

1 כוס שעועית ירוקה מנוקה, רצוי טרייה, אפשר קפוא

3 כפות צנובר קלוי                                                                                

6-10 שיני שום, לפי הטעם

1/3 כוס פרמז'ן איכותי מגורד או פרוס דק

6-8 עלי בזיליקום

                                                                                                                    

לויניגרט בזיליקום:

מיץ מלימון אחד גדול

חצי כוס שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה

1 כוס מלאה עלי בזיליקום מופרדים

2 כפיות דבש

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומצננים במים קרים.

- חולטים את השעועית הירוקה והאפונה בנפרד במים מומלחים, מסננים ומצננים מיד במי קרח לעצירת הבישול. מומלץ להשאיר את השעועית מעט נגיסה.

- קולים את שיני השום בתנור על חום של 180 כ 30 דקות עם מעט שמן זית ומלח עד שהן זהובות.

 

לויניגרט:

- טוחנים ביחד בבלנדר או בכוס של בלנדר יד את מיץ הלימון, עלי הבזיליקום, הדבש המלח והפלפל למחית חלקה

ומזליפים תוך כדי את שמן הזית.

 

מרכיבים את המנה:

- מאחדים בקערה גדולה את הפסטה המבושלת, השעועית, האפונה, הצנובר והשום הקלוי.

- יוצקים את הויניגרט ומערבבים היטב.

- מעבירים לקערת הגשה גדולה או לקעריות אישיות.

- מפזרים מעל את הפרמז'ן ועלי הבזיליקום הנותרים.

 

המתכון באדיבות שף ארנון ענבר ל-BORABORA in the city

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה? נסו את אלה:

מתכון לפסטה עם ירקות וגבינה בולגרית

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ובטטה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת ופטריות

מתכון לפסטה עם נתחי עוף

מתכון לפסטה ארבע גבינות

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.