מתכון לעוף בעגבניות ודבש

 
רק להוסיף אורז או פירה ולהתענג
רק להוסיף אורז או פירה ולהתענג צילום: בועז לביא
 
עודכן 14:05 23/08/2010

שילוב טעמים מיוחד - תבשיל עוף עם עגבניות מיובשות, דבש וצנוברים קלויים

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 כרעיים (מחולקים לשוקיים וירכיים)

1/3 כוס שמן קנולה

4 בצלצלי שאלוט קצוצים

200 גרם עגבניות מיובשות או עגבניות לחות

5 שיני שום קצוצות

1 כף זנגוויל טרי מגורד בפומפייה דקה

1/4 כוס מיץ לימון טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כוס יין לבן יבש /חצי יבש

1/2 כוס דבש

2 כוסות מים

מעט מלח ופלפל

1/2 זר בזיליקום חתוך גס

1 כף צנוברים קלויים

 

אופן הכנה:

1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. משחימים את חלקי העוף בשמן ומוציאים מהסיר.

2. מאדים את הבצל באותו סיר עד לצבע זהוב בהיר תוך כדי ערבוב עם כף עץ.

3. מוסיפים את הפפריקה, הזנגוויל, השום והדבש לסיר עם הבצל ומערבבים מעל להבה גבוהה למשך דקה. יוצקים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין.

4. מחזירים את העוף לסיר. מוסיפים את המים ומיץ הלימון, מתבלים במעט מלח פלפל, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-20 דקות בסיר מכוסה.

5. משרים את העגבניות בכלי עם מים חמים למשך 10 דקות. (במידה ומשתמשים בעגבניות לחות, אין צורך בהשריה) מסננים וחותכים לרצועות עבות (כל עגבנייה ל-2 עד 3 רצועות).

6. מוסיפים את העגבניות לסיר תוך כדי החדרתן בין חתיכות העוף בצורה עדינה. ממשיכים לבשל למשך כ- 10 דקות נוספות.

7. מסירים את המכסה ומבשלים עד שמרבית הנוזלים שבסיר מתאדים ומתקבל רוטב סמיך ומזוגג. מוסיפים את הבזיליקום דקה לפני סוף הבישול, מקשטים בצנוברים ומגישים.

 

המתכון באדיבות שף יוסי בן דיין לחוות תקוע.

 

מחפשים עוד מתכוני עוף? נסו את אלה:

עופיונים ממולאים בירקות

גלילת חזה עוף במילוי פטריות

אוסובוקו טלה עם תפו"א

פילה בקר עם פירה

מפרום טוניסאי

גלילות חצילים במילוי בשר

3 דרכים לצפות פולקעס

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.