מתכון לתאנים ממולאות בבשר

 
מנה מרשימה לשולחן החג
מנה מרשימה לשולחן החג צילום: יח"צ
 
עודכן 16:14 23/08/2010
אוכל נענע 10

שידוך טעמים מדהים - תאנים טריות במילוי בשר טחון ופיסטוקים קצוצים. מנה ראשונה נפלאה לראש השנה

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גרם תאנים

250 גרם בשר טחון

200 גרם משמשים יבשים

150 גרם גרעיני חמנייה קלופים

50 גרם קשיו קלוי

20 גרם אגוזי מלך

20 גרם פיסטוקים קלויים

20 גרם שזיפים מיובשים

1 בצל-קצוץ

2 שיני שום קצוצים

עלי חסה

1 פלפל צהוב

1/2 לימון

תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה

כוסברה קצוצה

עלי רוזמרין

שמן זית

 

אופן הכנה:

- מתבלים את הבשר בתבלינים, שמן זית, כוסברה קצוצה, בצל ושום.

- פותחים את התאנים למחצה ומניחים על מגש. מזלפים כוס יין אדום על תבנית בשילוב עלי רוזמרין.

- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כ-20 דק' עד שהיין מצטמצם והופך לרוטב.

- בזמן האפייה ממלאים צלחת רינג בסלט חסה, פלפל, משמש, קשיו, אגוזים, נבטים, גרעינים, פיסטוקים ובראשם שזיפים.

- מפזרים את התאנים מסביב ומשלבים גרעיני חמנייה קלויים.

 

המתכון באדיבות ניסן מיכלסון, שף מסעדת calma חוף לידו, אשדוד.

 

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:

אורז עם שקדים וצימוקים

עוגת דבש קלה להכנה

חזה עוף במילוי פטריות

גפילטע פיש

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.