מתכון לטארט לימון קלאסי

 
טארט לימון קלאסי
טארט לימון קלאסי צילום: ערוץ 10
 
עודכן 09:02 25/08/2010

דודו אוטמזגין מלמד אתכם איך להכין טארט לימון מרענן עם תחתית של בצק פריך וציפוי של ענני מרנג

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

220 גרם חמאה

80 גרם אבקת סוכר

80 גרם שקדים טחונים

1 ביצה

300 גרם קמח

 

מצרכים לקרם לימון:

130 מי"ל מיץ לימון

150 גרם סוכר

200 גרם ביצה (המרת מידות)

130 גרם חמאה

 

אופן הכנת הבצק:

1. מערבבים את החמאה עם האבקת סוכר ומוסיפים את הביצה בהדרגה.

2. מערבבים מעט ומוסיפים את האבקת שקדים והקמח.

3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

4. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים על תחתית הפאי.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 17 דקות ומקררים (יש לשים נייר אפייה עם שעועית למשך כל האפייה).

 

אופן הכנת קרם לימון:

1. מניחים על בן מארי מיץ לימון וסוכר עד שהמסה מגיעה לטמפ' 60 מעלות.

2. מוסיפים את הביצים ומערבבים 3 דקות עד. מוסיפיםי את החמאה, מערבבים ומוזגים על תחתית הפאי.

 

ציפוי מרנג אוורירי:

100 גרם חלבון

100 גרם סוכר

100 גרם אבקת סוכר

 

אופן הכנת הציפוי:

1. מקציפים את החלבון עם הסוכר, מוסיפים אבקת סוכר בצורת עטיפה ומזלפים על הטארט.

2. חורכים עם ברנר.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

מתכון למאפי גביניות

מתכון לעוגת שוקולד חמה

מתכון לסופלה שוקולד

מתכון לעוגיות אלפחורס

מתכון לטארט דובדבנים

מתכון לאצבעות שוקולד

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.