אורז שמונת האוצרות

 
בתא העליון בתנור: אורז שמונת האוצרות, ובתחתון: סופלה גבינות
בתא העליון בתנור: אורז שמונת האוצרות, ובתחתון: סופלה גבינות צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 08:17 26/08/2010

בהשראת המטבח הפרסי, אורז עם שזיפים, צימוקים, אגוזים וכל טוב. וגם - סופלה גבינות נהדר

 
 
 
 
 
מלא בכל טוב
מלא בכל טוב צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
4 כוסות אורז דביק (סטיקי רייס) מבושל, קר
חצי כוס צימוקים
4 כפות סוכר חום
רבע כוס ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
חצי פחית חלב קוקוס
12 משמשים יבשים
6 שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים לשניים
חצי כוס חמוציות גדולות מיובשות
חצי כוס אגוזי פקאן שלמים
8 תאנים מיובשות

אופן הכנה:
- מורחים קערת זכוכית במעט שמן
- מערבבים את האורז עם הסוכר, הצימוקים, הג'נג'ר וחלב הקוקוס
- מסדרים את הפירות והאגוזים בקערה בצורה נאה
- מניחים שכבת אורז, וממשיכים לסדר לסירוגין, שכבת אורז, שכבת פירות יבשים
- מהדקים יפה לכלי ומכסים בנייר כסף
- אופים בחום של 160 מעלות כשעה
- הופכים ומגישים

 

בתא התחתון בתנור: סופלה גבינות עשיר

אוחז בלוק הנכון
אוחז בלוק הנכון צילום: אהרוני, ערוץ 10

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
ו כוס חלב
100 גרם גבינת גרוייר מגורדת דק או אמנטל
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת דק
4 חלמונים
5 חלבונים
מעט גבינת פרמזן
מלח
פלפל שחור גרוס  

 

אופן הכנה:

- מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
- שמים את החמאה בסיר וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את החלב ומערבבים עד להסמכה.
- מורידים מהאש ומוסיפים את החלמונים אחד אחד. מוסיפים את הגבינות.
- מקפלים פנימה את הקצף.
- מורחים בחמאה 6 קוקוטים אישיים. מפזרים בדפנות ובתחתית פירורי לחם. יוצקים את הבלילה פנימה, מנגבים סביב עם האצבע.
- אופים בחום של 200 מעלות כרבע שעה.
- מגישים עם סלט ירוק.

 

לוח המרת מידות ומשקל >> 

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>   

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.