מפגש פלאפל גולני

 
מפגש פלאפל גולני
מפגש פלאפל גולני צילום: יח"צ
 
עודכן 19:27 30/09/2010

הוא התחיל לפני 40 שנה כחנות קטנה והפך לאחד המקומות הידועים ביותר לאכול בו פלאפל. וגם: מתכון לסלט חצילים מטוגנים ברוטב שום

 
 
 
 
 

מפגש פלאפל גולני

 

המקום החל את דרכו לפני כ-40 שנה כחנות פינה שמכרה מיני מוצרים כיאה לתקופה של שנות ה-70. את המקום ניהלו רחל וברוך פרץ מוותיקי העיר עפולה. האם, רחל, החליטה לעשות פלאפל על פי מתכון סודי שנשמר עד היום אותו למדה מאימא. תוך פרק זמן קצר נדחקו שאר מוצרי החנות לטובת הפלאפל המיוחד עד שהפך להיות "פלאפל גולני".

 

"מפגש פלאפל גולני" נקרא על שמה של חטיבת גולני בה שירת אברהם פרץ, בנם הבכור של ברוך ורחל פרץ. אברהם נהרג בקרב על כיבוש החרמון במלחמת יום הכיפורים. עם סיום שירותו הצבאי שב דוד פרץ, בנם השני של ברוך ורחל, והחל מנהל את המפגש, הרחיבו, הכניס ציוד חדש ושכלל את מהלך טיגון הפלאפל על מנת לעמוד בעומס הדרישה.

 

"מפגש פלאפל גולני" היה גם הראשון בארץ שהציב מגוון סלטים וחמוצים מלבד הטחינה והפלפל חריף שהיה בשאר הפלאפליות. עד היום נחשב "מפגש פלאפל גולני" כבעל מגוון הסלטים והרוטבים הגדול בארץ. לאורך השנים עם הגדרתו של הפלאפל כ"מאכל הלאומי" הפך "מפגש פלאפל גולני" למוקד עלייה לתיירים רבים שבאים לטעום את הטעם הישראלי המיוחד ובד בבד נהנים מ"הצגת" הקפצת כדורי הפלאפל המפורסמת של מפגש גולני.

 

כתובת:

רחוב הנשיא (מול המשטרה), עפולה

 
סלט חצילים מטוגנים ברוטב
סלט חצילים מטוגנים ברוטב צילום: פלאפל גולני

סלט חצילים מטוגנים ברוטב שום

אחד הסלטים הפופולאריים המוגשים בפני באי מפגש פלאפל גולני הוא החצילים המטוגנים ברוטב.

 

המצרכים:

פרוסות חצילים חצויים לחצי

שום

פפריקה

מלח

מים

שמן

 

אופן הכנה:

- מטגנים את החצילים בשמן עמוק ומספיגים בנייר סופג.

 

הכנת הרוטב:

- יוצקים את כל המרכיבים בקערה: הרבה שום, פפריקה, מעט מים ושמן ומערבבים היטב היטב עד לקבלת מרקם אחיד. - ממתינים מספר דקות על מנת שהמרכיבים יתאחדו ויוצקים בנדיבות את הרוטב על החצילים בעודם חמים.

 
עוד כתבות במדור טעם ישראלי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.