גולש הונגרי - הגרסה הצמחונית

 
קשה להפסיק לאכול. גולש הונגרי
קשה להפסיק לאכול. גולש הונגרי צילום: דן חיימוביץ'
 
עודכן 10:52 26/08/2010

המנה המפורסמת מהמטבח ההונגרי, מתוך הספר "אוכל למחשבה" של מיקי חיימוביץ' ותמי גרייניק. וגם: חיימוביץ' מספרת על אורח חייה הצמחונים, מדברת על הבעל הבשלן ונותנת טיפ לעידו ויונית לקראת החתונה

 
 
 
 
 
ספר בישול צמחוני עשיר שעושה עליה ארצה
ספר בישול צמחוני עשיר שעושה עליה ארצה

הגרסה הצמחונית למנה ההונגרית הקלאסית. בזמן שהכנו אותה לא הצלחנו להפסיק לאכול מהסיר. הכמות מספיקה לשני אנשים בתור מנה עיקרית או לארבעה כתוספת.

 

מצרכים:

שמן זית

מלח

כ-3 כפות שמן חמניות

2 בצלים בינוניים קצוצים גס

2 שיני שום כתושות

2 פלפלים אדומים גדולים, מגורענים ופרוסים בינוני

5 כפות שטוחות פפריקה הונגרית מתוקה

1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות גדולות

1 כפית זרעי קימל

½ כפית שבבי צ'ילי אדום יבש

3 כפות רסק עגבניות

חופן שמיר טרי קצוץ

200 מ"ל שמנת חמוצה

 

אופן הכנה:

1. בסיר רחב על להבה בינונית מערבבים את השמן והבצל כשלוש דקות, מוסיפים את השום ומבשלים עד שהבצל מתרכך.

2. מוסיפים את הפלפלים והפפריקה וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.

3. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, זרעי הקימל, שבבי הצ'ילי ומלח, ומניחים לירקות להגיר נוזלים במשך כמה דקות.

4. מוסיפים את רסק העגבניות ומים עד לגובה של שלושה רבעים מהתערובת שבסיר.

5. מרתיחים, מכסים הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.

6. מוסיפים חצי מכמות השמיר ומערבבים.

7. מפזרים על המנות המוכנות את שאר השמיר ומגישים בלוויית שמנת חמוצה.

 

אוכל למחשבה הוא ספר בישול צמחוני עשיר שעושה עליה ארצה אחרי עבודה מאומצת של שלוש שנים בהן מיקי חיימוביץ' ותמי גרייניק טעמו, בישלו ותרגמו את מנות הספר של המסעדה הלונדונית Food for Thought.

 

מיקי חיימוביץ' מספרת על הספר החדש

עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.