מתכון לפוקאצ'ה בסיסית

 
פוקאצ'ה ביתית
פוקאצ'ה ביתית צילום: ערוץ 10
 
עודכן 09:16 27/08/2010

אהרוני מגלה את כל סודות הכנת הפוקאצ'ה הביתית. וגם: איך להפוך אותה לסנדוויץ' משגע עם פלפלים קלויים ופוקאצ'ה עם קישואים, בצל וזיתים

 
 
 
 
 

חומרים לפוקצ'ה בסיסית:

5.5 כוסות קמח רגיל (עדיף שטיבל) יש אפשרות להחליף עד 10% מהקמח בדורום.

10 גרם שמרים טריים (כפית)

כפית גדושה סוכר

2 כפיות מלח

ליטר מים

   

אופן הכנה:

1. מערבבים היטב את הקמח עם המים בקערה (אפשר קערת המיקסר) וממתינים כ 5 דקות. מוספים שמרים לעיסת הקמח.

2. מרכיבים את המערבל בצורת K למיקסר ומערבבים את העיסה עם השמרים על מהירות בינונית כ 15 דקות. כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים מלח וסוכר מחליפים את ה K בוו לישה וממשיכים עם הלישה עד שהבצק הדליל מתנתק מדפנות הקערה והופך לכדור.

3. מורחים ניר אפיה בשמן זית, מפזרים מעט קמח דורום או קמח תירס על תבנית עמוקה בגודל 20 על 30 ס"מ. מניחים את הבצק על התבנית ונותנים לו לנוח 20 דקות.

4. אחרי שהבצק נח, מותחים אותו בעזרת ידיים רטובות עד שהוא מתאים למימדי התבנית. מניחים את הבצק בצד לתפוח כ- 3 שעות.

5. אחרי שהבצק תפח, אופים 15 דקות בחום גבוה של 250 מעלות בלי טורבו. מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית. (אפשר להכין את הפוקצ'ה יום לפני עד שלב האפיה. שומרים את הבצק המותפח במקרר ואופים לפני ההגשה).

 

טופניג לפוקאצ'ה: קישואים, בצל וזיתים

 

מצרכים:

3 קישואים חתוכים לקוביות

3 שיני שום קצוצות גס

1 בצל אדום קצוץ גס

5 עלי מרווה קרועים

12 זיתים שחורים מגולענים ,פרוסים

3 כפות שמן זית

 

אופן הכנה:

1. מטגנים את המרווה, שום, בצל וקישואים בשמן כשתי דקות.

2. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הזיתים.

3. מפזרים את התערובת על בצק הפוקצ'ה המותפח ואופים כמו במתכון פוקצ'ה בסיסית.

 

סנדוויץ פוקצ'ה

ממלאים פוקצ'ה אפויה בחומרים הבאים:

פלפלים קלויים אדומים וצהובים (אפשר מצנצנת)

גבינת פטה משובחת

טפנד זיתים

עלי בזיליקום

זילוף שמן זית

 

המדריך המלא להכנת בצק שמרים

פיתות ביתיות מקמח מלא

מתכון ללחם עם חצילים וגבינת פטה

מתכון ללחמניות שיפון עם אגוזים וצימוקים

מתכון למקלות לחם עם זיתים וגבינה

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.