פילה פלמידה עם ירקות ועשבי תיבול

 
פילה למידה עם ירקות וסלט אנדיב
פילה למידה עם ירקות וסלט אנדיב צילום: ערוץ 10
 
עודכן 09:35 27/08/2010

מנה קלילה וטעימה - פילה פלמידה צרוב עם ירקות ועשבי תיבול. וגם: סלט אנדיב עם תפוחים ואגוזים

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 פילה פלמידה עם העור

6 שורש פטרוזיליה חצויים

6 לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים

3 פקעות שומר חתוכות לרבעים

1 ראש שום חצוי לרוחבו

1 בצל קלוף וחתוך לפלחים

רבע כוס שמן זית

תערובת עשבי תיבול: תימין, רוזמרין, מרווה

מלח גס, פלפל שחור גרוס.

 

אופן הכנה:

1. מערבבים את השמן עם עשבי התיבול.

2. מורחים את הירקות בתערובת השמן ועשבי התיבול, ממליחים ומפלפלים.

3. שמים את הירקות בתבנית צלייה וצולים בחום גבוה כחצי שעה.

4. ממליחים ומפלפלים את הדגים וצורבים אותם במחבת רחבה עם מעט שמן זית ושני עלי מרווה קרועים.

5. מוציאים את הירקות מהתנור, מניחים על הירקות את הדגים עם העור כלפי מטה. צולים עוד עשר דקות.

 

סלט אנדיב עם תפוחים ואגוזים

 

מצרכים:

2 תפוחים פינק ליידי

3 אנדיב

שליש כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

חצי כוס אגוזי לוז קלויים, שבורים

 

לרוטב:

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כף מיונז

1 כף חרדל

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות דבש

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

1. חוצים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפלחים דקים.

2. מפרידים את עלי האנדיב וחותכים לשניים, שמים בקערה עם התפוחים.

3. קולים את האגוזים על מחבת יבשה ושוברים גס.

4. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.

5. יוצקים את הרוטב והצימוקים המושרים במיץ לימון לקערה עם התפוחים והאנדיב ומערבבים.

6. מחלקים לצלחות, מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים עם הדגים.

 

סלמון בתנור עם בטטות 

סלמון אפוי עם אורז שחור

דג שלם אפוי בתנור

בורי עם ירקות מוקפצים

גפילטע פיש

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.