חומוס סעיד

 
משולש הזהב - חומוס משובח, שמן וזיתים איכותיים ופיתות חמות
משולש הזהב - חומוס משובח, שמן וזיתים איכותיים ופיתות חמות
 
עודכן 19:17 30/09/2010

בלב השוק של עכו העתיקה שוכן לו מקום קטן עם תור ארוך שכבר בצהריים, אז נגמר החומוס, סוגר את דלתותיו

 
 
 
 
 

חומוס סעיד

סעיד אבו בכר ובניו

 

החומוסייה הותיקה (משנת 1976) שוכנת בשוק העממי של עכו העתיקה. שעות העבודה מ-6:00 בבוקר ועד 14:30 בצהריים (אז נגמר החומוס). המחירים במקום נוחים - 14 ש"ח מנה כולל חמוצים, פיתות חמות, מים קרים וקפה או תה. על תוספת לא משלמים. לתפריט לא תזדקקו במסעדה, המנות מסתכמות בחומוס עם גרגרים , חומוס עם פול , משאושה ומחלוטה. שמן הזית מזן צורי טהור מיוצר בבית הבד של המקום והפיתות אף הן מהמאפייה של המסעדה, מה שמבטיח טריות תמידית.

 
חומוס סעיד - התור מדבר בעד עצמו
חומוס סעיד - התור מדבר בעד עצמו צילום: חומוס סעיד

חומוס/משאוושה

 

מצרכים:
500 גרם גרגירי חומוס
כוס טחינה מוכנה
שמן זית
פטרוזיליה
לימון
מלח דק

שום כתוש

אופן הכנה:
1. משרים את גרגירי החומוס במים קרים למשך הלילה.
2. מבשלים את החומוס עד שהוא מתרכך.
3. טוחנים חצי מהגרגירים ואת החצי השני משאירים לאחר כך.
4. מערבבים את הגרגירים הטחונים עם טחינה, מים, מלח,לימון ושום (לפי הטעם).
5. מגישים עם זילוף של שמן זית, פטרוזיליה וגרגירי חומוס.

 

להכנת משאוושה - מועכים את גרגירי החומוס ביחד עם הטחינה ומתבלים.

 
עוד כתבות במדור טעם ישראלי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.