חומוס אבו חסן - עלי קרוואן

 
מנת הדגל היא המשולש - חומוס, פול ומסבחה
מנת הדגל היא המשולש - חומוס, פול ומסבחה צילום: ויקיפדיה Shomroni
 
עודכן 19:13 30/09/2010

היא התחילה כעגלה קטנה בשכונת עג'מי ביפו והפכה לאחת החומוסיות הותיקות והפופולריות ביותר. וגם: מתכון מנצח לחומוס ביתי

 
 
 
 
 

אבו חסן - עלי קרוואן

 

חומוסיית "אבו חסן - עלי קרוואן" ידועה בתור החומוסייה הכי פופולרית וותיקה. העסק התחיל פעם בעגלה קטנטונת למכירת חומוס, עד שבשנת 1971 עברה לרחוב הדולפין ביפו והפכה למותג. מההתחלה ועד היום המקום קטן אך חם ומאופיין באווירה של פעם. אין ספק כשאומרים "חומוס" התמונה הראשונה שעולה לאנשים בראש היא חומוסיית עלי קרוואן. התפריט די ברור, וכל מה שתמצאו בו הוא חומוס, מסבחה ופול. זה הכול. ובעצם, מי צריך יותר? 

 

שעות פתיחה

18:00-15:00

 

סניפים

הדולפין, יפו

שבטי ישראל, יפו

פנינת יפו - אחים קרוואן המציעה גם מנות עיקריות ובשרים

 
3 מנות מנצחות. לא צריך יותר
3 מנות מנצחות. לא צריך יותר צילום: flickr tracy hunter אילוסטרציה

חומוס ביתי מושלם

 

מצרכים:

כוס גרגירי חומוס

כפית סודה לשתייה

2 שיני שום כתוש

3 כפות טחינה יונה

מעט מיץ לימון

 

אופן הכנה:

- משרים את החומוס ל-6 שעות.

- מסננים את המים ושוטפים את הגרגירים. מוסיפים מים ואבקת סודה לשתייה.

- מרתיחים במשך 3-4 שעות.

- טוחנים במערבל מזון את גרגירי החומוס עם כשלישי מהמים שלהם, מקררים.

- מוסיפים שיני שום, טחינה ומעט מיץ לימון ומערבבים.

 

 
עוד כתבות במדור טעם ישראלי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.