לזניה חצילים ועגבניות

 
בתא העליון בתנור: לזניה, ובתא התחתון: מאפה לחם ושזיפים
בתא העליון בתנור: לזניה, ובתא התחתון: מאפה לחם ושזיפים צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 07:28 29/08/2010

איך אפשר בלי קצת איטליה בצלחת. מתכון עשיר של לזניה נימוחה, וגם - מאפה לחם ושזיפים

 
 
 
 
 
מאיטליה באהבה
מאיטליה באהבה צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
1 חבילת עלי לזניה
2 חצילים טריים
3 כדורי מוצרלה
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
6 עגבניות בשלות
צרור עלי בזליקום

בשאמל:
60 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
3 כפות קמח
3 כוסות חלב
מלח
פלפל
150 גרם פרמזן

אופן הכנה:
- פורסים את החצילים ומטגנים אותם עם מעט שמן זית, תימין מלח ופלפל, על מחבת פסים
- פורסים את העגבניות ואת המוצרלה
- מכינים את הבשאמל: מטגנים את החמאה והשום,מוסיפים קמח ולבסוף את החלב
- מבשלים להסמכה ומערבבים פנימה את הפרמזן
- מסדרים בכלי עלי לזניה, עליהם שכבת חצילים, עליהם פרוסות מוצרלה, עגבניות, בזיליקום ומעט פרמזן, יוצקים מעט מהבשאמל
- חוזרים על השכבות שלוש פעמים
- אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות.

 

בתא התחתון בתנור: מאפה לחם ושזיפים

לא על הלחם לבדו
לא על הלחם לבדו צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
1 חלה מתוקה
3 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
6 שזיפים חתוכים לרבעים
1 כוס סוכר
4 ביצים
כפית תמצית וניל
1 כף קליפת לימון

אופן הכנה:
- קורעים את הלחם לפיסות
- טורפים את הביצים, סוכר, וניל וקליפת לימון
- מוסיפים את החלב והשמנת וטורפים
- מערבבים את הלחם והשזיפים בכלי חסין חום שטוח
- יוצקים פנימה את תערובת הביצים והחלב
- מפזרים מעל מעט סוכר, אופים בחום של 180 מעלות למשך שעה
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם שמנת חמוצה

 

לוח המרת מידות ומשקל

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>   

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.