תפוחי אדמה בתנור

 
בתא העליון בתנור: תפוחי אדמה פריכים, ובתחתון: בצק עלים במילוי שוקולד
בתא העליון בתנור: תפוחי אדמה פריכים, ובתחתון: בצק עלים במילוי שוקולד צילום: עיבוד מחשב: סטודיו nana10
 
עודכן 08:20 31/08/2010

התוספת האולטימטיבית לצד מנה בשרית - תפוחי אדמה פריכים בתנור על קליפתם, וגם - בצק עלים עם שוקולד לקינוח

 
 
 
 
 
התוספת שתופסת
התוספת שתופסת צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים: 

6 תפוחי אדמה גדולים מסן "דזירה"

כף מלח גס

3-4 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

1כף עלי תימין

 

אופן הכנה:

- שוטפים את תפוחי האדמה על קליפתם.

- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות של כסנטימטר וחצי עובי. מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר גדול ובו מים רותחים כ-7-8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים להם במסננת חמש דקות.

- מערבבים את השמן והמלח. משפשפים את פרוסות תפוחי האדמה בין כפות הידיים המרוחות בתערובת השמן עד שכל הפרוסות מרוחות היטב בתערובת.

- מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על תבנית התנור בשכבה אחת. מפזרים עליהם מעט פלפל ועלי תימין.

- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות כ-20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הפרוסות ואופים עוד כ-20 דקות.

 

בתא התחתון בתנור: בצק עלים במילוי שוקולד חם

הכי פשוט, הכי טעים
הכי פשוט, הכי טעים צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
בצק עלים קפוא, מרודד
1 צנצנת נוטלה
חלמון טרוף עם מעט מים
סוכר
גלידת וניל

אופן הכנה:
- מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים לעיגולים
- שמים במרכז כל עיגול כף נוטלה, מקפלים ומהדקים עם מעט חלמון
- מורחים בחלמון ובוזקים מעט סוכר
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה
- מגישים עם גלידת וניל

לוח המרת מידות ומשקל

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>   

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.