מסעדת קבלייר

 
מסעדת קבלייר. מטבח צרפתי משובח
מסעדת קבלייר. מטבח צרפתי משובח צילום: יח"צ
 
עודכן 19:31 30/09/2010

מחפשים חוויה אינטימית ואוכל צרפתי מוקפד? בלב שכונה ציורית בירושלים תמצאו את קבלייר, מסעדת שף צרפתית משובחת. וגם: מתכון לפילה מוסר ושרימפס על מצע פטוצ'יני

 
 
 
 
 

קבלייר

מסעדת שף צרפתית

בעלים ושף: דידי בן ארוש

שף ראשי ומנהל: אוראל קמחי

 

קבלייר שוכנת בלב השכונה הציורית נחלת שבעה בירושלים ומציעה חוויה אינטימית באווירה מוקפדת. המסעדה מציעה שלושה תפריטים: תפריט המסעדה - המתחלף פעמיים בשנה לקראת הסתיו ולקראת האביב ומשלב מבחר מנות מסורתיות עם חידושים מפתיעים: מ"טורנדו רוסיני" קלאסי ומפורסם ועד "ניו סטייל סשימי" או קרפצ'יו של קולרבי בשמן כמהין החדשניים וקריאטיביים. ארוחה עסקית - "שעת הביסטרו" מ-12:00 ועד 15:30 בכל יום - האיכות של קבלייר במחירים מפתים ותפריט ספיישלים- תפריט מצומצם המשתנה מדי יום לפי חומרי הגלם הטריים.

 

המסעדה מחולקת לשני חללים: האחד מתחם מסעדה ובו 35 מקומות ישיבה המאופיין בעיצוב חם עם רצפת עץ כהה וקורות עץ המעטרים את הקירות, ממש כמו במסעדות שף בצרפת וחלל שני המכיל כ-25 מקומות ישיבה באווירת קבלייר ולפי הצורך הופך לחלל פרטי לארועים מיוחדים , ישיבות עסקים וכו'.

 

מאז שנת 1993, מזוהה מסעדת קבלייר עם המטבח הצרפתי העילי, המציע חוויה של ארוחה צרפתית עכשווית במיטבה. "מצד אחד" - אומר דידי, השף והבעלים - "אנחנו מקפידים על איכות המוצרים ודיוק בכללים הנדרשים במטבח הצרפתי המסורתי ומצד שני, כמי שחיים בישראל ליד הים התיכון, אנחנו חייבים להיות מודעים לצורך לחדש לעדכן ולהפתיע את החיך הישראלי.. כאן ועכשיו!" לאחרונה מונה השף אוראל קמחי שהיה יד ימינו של דידי למנהל המסעדה והשף האחראי וכבר הוכיח את יכולתו בבניית התפריט החדש ובמנות שתוך זמן קצר הפכו להצלחה בקרב הסועדים האיכותיים ו"מביני העניין" של קבלייר.

 

כתובת

בן סירא 1, ירושלים

טלפון: 02-6242945

 

שעות פעילות

א' - ש': 12:00-15:30

 18:30-23:30

 
דג מוסר ושרימפס עם פטוצ'יני
דג מוסר ושרימפס עם פטוצ'יני צילום: יח"צ

פילה מוסר ושרימפס על מצע פטוצ'יני

 

מצרכים (ל-4 מנות):

600 גרם פטוצ'יני

4 יחידות פילה מוסר נקי מעצמות

12 יחידות שרימפס נקי

שמן זית

חמאה

2 עלי בזיליקום

גרידה מלימון אחד

גרידה מתפוז אחד

רבע כפית כמון

1 יחידה גזר

1 יחידה בצל

חצי ראש שום

2 עגבניות

מלח ופלפל

4 יחידות כוכב אניס

 

אופן הכנת שמן הדרים:

- בקערה מערבבים 150 מ"ל שמן זית, גרידת לימון, גרידת תפוז, 2 עלי בזיליקום קצוצים ואת הכמון.

- מערבבים היטב ומניחים למשך כשעה כדי שהטעמים יתחברו.

 

רוטב דגים:

- מבקשים מהדייג את אידרות הדגים.

- בסיר מאדים בשמן זית בצל, שום, גזר ואת אידרות הדגים למשך כ-5 דקות תוך ערבוב מתמיד.

- מוסיפים 2 עגבניות מרוסקות מעט מלח ופלפל לטעם ומכסים במים.

- מבשלים למשך חצי שעה על אש בינונית ומסננים.

- מעבירים למחבת גדולה, מוסיפים את כוכבי האניס ומצמצמים עד לסמיכות "שמנתית".

- מסירים מהאש.

 

הרכבת המנה:

- מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים לפי הוראות היצרן מסננים ומקפיצים במחבת עם מעט חמאה ומלח, מסדרים במרכז הצלחת.

- במקביל במחבת עם מעט שמן זית וחמאה מאדים את הדגים, תחילה על צד העור, לאחר כדקה הופכים ובעזרת מלקחיים מסירים את העור.

- לאחר כשתי דקות כשהדג מושחם הופכים בחזרה מוסיפים את השרימפסים ומטגנים משני הצדדים למשך דקה נוספת ומסירים מהאש.

- מניחים את הדג על הפטוציני ומסדרים את השרימפס אחד מכל צד ואחד במרכז הצלחת.

- מוזגים כ-2 כפות רוטב על כל מנה ומוסיפים כף משמן ההדרים במרכז הצלחת.

 
עוד כתבות במדור טעם ישראלי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.