המלצה: מתוקים שלי - שירלי נמש

 
השם שירלי נמש הפך להיות חלק ממני
השם שירלי נמש הפך להיות חלק ממני צילום: שבי קדם
 
עודכן 11:01 02/09/2010

הכירו את חן, או בשמה הוירטואלי והמוכר - שירלי נמש, שמעולם לא למדה קונדיטוריה בצורה מקצועית אבל חכו שתראו איזה מאפים, עוגות ועוגיות היא אופה במטבח הביתי. וגם: מתכון מדהים לחלת דבש עגולה במיוחד לחג

 
 
 
 
 

בכל שבוע נביא לכם המלצה לבלוג אוכל ששווה להכניס לרשימת המועדפים. זה שמספק מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

 

הוא אמנם נקרא "מתוקים שלי" אבל הוא מוכר במיוחד בשם שירלי נמש. השם שדבק בחן, האשה מאחורי בלוג המתוקים המיוחד הזה. "השם נולד לבקשתה של האחיינית שלי, דניאל החמודה, כך היא רצתה שאקרא לבת שלי כשעוד הייתה בבטן. היא התעקשה על שירלי נמש. לא סתם שירלי, אלא גם נמש. לקטנה שלי לא קוראים שירלי (וגם לא נמש), אבל איכשהו השם הזה בכל זאת נשאר במשפחה. אני מודה שהוא הפך להיות חלק ממני, ולא פעם כשאני שומעת את השם שירלי, אני תוהה לרגע אם פונים אלי".


אז איך בעצם הגענו לבלוג המקסים הזה? זה התחיל באתר הקדוש ליהודים, הפייסבוק, שם נתקלנו בעמוד המעריצים שמונה היום 568 אנשים (רוצו להצטרף!) והמשיך במייל שקיבלנו מחברים קרובים שהמליצו לנו להציץ בקאפקייקס שוקולד משובבי לב ובטן עם ציפוי של טיפות מרשלמו. מאז, הבלוג נכנס אצלנו לרשימת המועדפים ובכל פעם שחיפשנו עוגה מיוחדת או מאפים לאירוח ידענו לאן להכנס. העיצוב הורדרד שמשדר מתיקות מפנקת, המילים מאחורי המתכון והתמונות ה-מ-ד-ה-י-מ-ו-ת גרמו לנו להמליץ על הבלוג הזה לכל אוהב אוכל באשר הוא. ולכן, מובן איפוא מדוע החלטנו להמליץ עליו גם כאן. אז בפעם הבאה שאתם רוצים לצלול לתוך עולם מלא חן ולעלות חיוך על הפנים, בואו לשירלי נמש, אנחנו מבטיחים לכם חוויה מיוחדת וטעימה.

 
קאפקייקס שוקולד וקרם מרשמלו
קאפקייקס שוקולד וקרם מרשמלו צילום: מתוך הבלוג

נעים להכיר

בת 35, נשואה ואם לשלושה. מתגוררת ביישוב קטן במרכז הארץ. עד לפניי כשנה עבדתי בחברת היי-טק גדולה, אבל אחרי הלידה השלישית, התקשתי מאוד לחזור לקריירה התובענית, והחלטתי לפרוש לטובת גידול ילדיי וכדי להתמקד בדברים שאני אוהבת לעשות. למעט כמה קורסים חובבניים בתחום, מעולם לא למדתי קונדיטוריה בצורה מקצועית. הלימוד שלי נעשה באופן עצמאי - מקריאת ספרים ותכנים רלוונטיים, ובעיקר מהרבה ניסיונות במטבח.

 

איך הכל התחיל?

כל חיי עסקתי באמנות בצורה זו או אחרת - בתיכון למדתי גרפיקה ואמנות, ובאוניברסיטה למדתי ספרות עברית ותולדות האמנות. בשנים האחרונות, ובעיקר מאז שהילדים נולדו, חלק זה קצת נזנח לטובת גידול הילדים והעבודה. במהלך חופשת הלידה האחרונה שלי, החלטתי לפתוח בלוג בפורטל "תפוז". הכוונה הייתה לרכז במקום אחד מתכונים מוצלחים שניסיתי. מיד עם פתיחת הבלוג קיבלתי רגליים קרות, ולכן הבלוג נותר ריק מתוכן במשך כמה חודשים. יום אחד, בגחמה של רגע, פרסמתי את הפוסט הראשון. הייתי המומה מכמות התגובות החמות והמפרגנות שקיבלתי. הבנתי שזהו בדיוק המקום שבו אני יכולה לשלב שלושה תחומים שאני מאוד אוהבת - אפייה, כתיבה וצילום. דרך הבלוג אני מרגישה שהאמנות חזרה לחיי. הבלוג תפס מהר מאוד תאוצה ולאחר כשנה, החלטתי שמגיע לו מקום משלו ונכון לעכשיו, הוא פועל בכתובת עצמאית. כדי שלא ישעמם לי (ולקוראים), אני בכל זאת עובדת על שינויים וחידושים. אחת המחמאות הכי גדולות שאני מקבלת מקוראים של הבלוג, היא שהם מבקרים בו לא רק בשביל המתכונים, אלא גם עבור הסיפורים, התמונות והתחושה הכללית שהוא משדר. שזהו פשוט מקום שנעים להיות בו.

 

מה הסטייה הקולינרית שלך?

בניגוד לתדמית ה"מתוקה" שלי, אחת החולשות הכי גדולות שלי היא דווקא לפריכיות אורז. אני מתה על פריכיות אורז, כולל אלו שיצאו לשוק לאחרונה ומגיעות בטעמים שונים - מתוקים ומלוחים. תמיד יש לי חבילה של פריכיות אורז בתיק, ובכל פעם שאני יוצאת מהסופר, אני לא מתאפקת וכבר באוטו, בדרך הביתה, אני פותחת לי חבילת פריכיות טרייה.

 

 
עוגיות מקרון שוקולד. בהחלט אפשר להכין עוגיות כאלו מבלי להשתגע
עוגיות מקרון שוקולד. בהחלט אפשר להכין עוגיות כאלו מבלי להשתגע צילום : מתוך הבלוג
 

המתכון/פוסט שעשה הכי הרבה כניסות?
בד"כ המתכונים הפשוטים והקלים להכנה הם אלו שזוכים להכי הרבה כניסות ותגובות. לאחרונה פרסמתי מתכון ללחם ביתי ב- 5 דקות עבודה, שזכה להתלהבות רבה. זהו לחם שזמן העבודה שמושקע בו הוא מספר דקות בלבד, ללא לישה, בלי כלים מיוחדים, ומחומרים זמינים וזולים. כמו כן, בפעם הראשונה שהכנתי עוגיות מקרון, שנחשבות לעוגיות מורכבות ולא פשוטות להכנה, פרסמתי רשומה שמנסה להראות שבעצם המשימה לא כ"כ מורכבת, ושבהחלט אפשר להכין עוגיות כאלו מבלי להשתגע.

 

מאיזה מאכל לא ימאס לך אף פעם?
לחם טרי.

 

מה לעולם לא תאכלי?
קשה לי מאוד עם מאכלי ים, דגים זה המקסימום שאני מסוגלת וגם זה רק במקומות מסוימים. גם מאכלים שנושאים את שמות האיברים שפעם הם היו (מוח, לשון) הם בעייתיים מבחינתי.


המסעדה האהובה עליך?
אני אוהבת הרבה מסעדות, אוהבת לנסות מקומות חדשים וגם סגנונות שונים, אבל מסעדת "אדום" בירושלים היא מסעדה שאני מוצאת את עצמי חוזרת אליה שוב ושוב.


בלוג אוכל אחר שאת רוצה להמליץ עליו?
Pastaghetti - הבלוג של מגי. בלוג שעוסק ברובו באוכל איטלקי, אבל לא רק. עם תיאורים ציוריים של איטליה, ותמונות שלא משאירות את מיצי הקיבה שלך אדישים. את מגי פגשתי בעבר - השתתפתי בסדנת פסטה טרייה שהיא העבירה. מעבר לידע ולמקצועיות שלה, יש לה אישיות מקסימה ונעימה, והרוח הזו שורה גם על הבלוג שלה. מומלץ בחום!

 

אחרי כל זה, לא ניתן לכם ללכת בלי לפנק אתכם במתכון מתוך הבלוג - חלת דבש עגולה לראש השנה.

 

 
חלה רכה ומתקתקה שתפיץ ניחוחות מדהימים בבית
חלה רכה ומתקתקה שתפיץ ניחוחות מדהימים בבית צילום : מתוך הבלוג
 
 

מצרכים (עבור 2 חלות):

1 ק"ג קמח לבן
1 כף מלח
1/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים גדולות
1/3 כוס שמן
1/4 כוס דבש
1.5 (360 מ"ל) כוסות מים פושרים
 
לזיגוג:
4 כפות דבש מהולות ב - 2 כפות מים רותחים

 

אופן הכנה:

1. לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והדבש ולשים בעזרת וו הלישה.

2. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק. (אם כבר נוצר בצק לא ממשיכים להוסיף את יתרת המים או לחילופין - אם התערובת לא מתגבשת לבצק מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה).

3. לשים במשך כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק. משמנים את הקערה במעט שמן, מגלגלים את הבצק בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

 
מניחים להתפחה במשך שעה וחצי
מניחים להתפחה במשך שעה וחצי צילום : מתוך הבלוג
 

4. משמנים תבנית קפיץ בקוטר 28 ס"מ ומניחים במרכזה קערית זכוכית קטנה. משמנים גם את חלקה החיצוני של הקערית.
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים בקוטר של כ- 5 ס"מ כל כדור.

5. מחליקים את פני הכדורים ע"י מתיחה של הבצק בעזרת שתי הידיים ודחיפה של הקצוות כלפי פנים. מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של כ- 2 ס"מ זה מזה כשצידם החלק כלפי מעלה.
טיפ: אם חשוב לכם מראה אחיד וסימטרי: עבור תבנית בקוטר 28 ס"מ ידרשו 9 כדורי בצק במשקל של 100 גר' כל כדור.
6. מכסים את התבנית במגבת ומניחים שוב להתפחה למשך כ- 40 דקות. מחממים את התנור ל - 180 מעלות.
7. אופים את החלה למשך כ- 20-25 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
8. בינתיים מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים.
9. עם צאת החלה מהתנור ובעודה חמה, מברישים אותה בזיגוג הדבש (כמחצית מכמות הזיגוג עבור כל חלה). מפזרים מעט סוכר גבישי.
10. ממתינים לצינון מלא של החלה ומחלצים אותה מהתבנית ומהקערית, על ידי העברת סכין חדה בדפנות התבנית והקערית.
מומלץ להגיש טרי.

 

 
מחלקים את הבצק לכדורים ומניחים בתבנית
מחלקים את הבצק לכדורים ומניחים בתבנית צילום : מתוך הבלוג
 

פספסתם את ההמלצות הקודמות שלנו? 

ביסים - אוכל, אנשים ומה שבינהם

דברים בעלמה - ממטבחה של אשת חיל

אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג

 

 
עוד כתבות במדור טעים ברשת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.