מתכון למקלובה פרגיות

 
תבשיל מסורתי שעושה שימוש בפרגיות במקום בבקר
תבשיל מסורתי שעושה שימוש בפרגיות במקום בבקר צילום: דניאל לילה
 
עודכן 13:30 02/09/2010
אוכל נענע 10

פירוש המילה מקלובה בערבית הוא "הפוכה". תבשיל מסורתי וטעים של אורז, עוף וירקות, שבונים בשכבות ולפני ההגשה הופכים לצלחת הגשה

 
 
 
 
 

מצרכים ל-8 מנות:
12 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות
1/2 כוס שמן זית

4 בצלים חצויים ופרוסים דק
12 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 ק"ג עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות (כמו לסלט)
1 כוס יין לבן חצי יבש
מיץ וקליפה מגוררת מלימון קטן
1 כפית סוכר
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
צרור כוסברה קצוצה
2-3 עגבניות פרוסות
4 שיני שום קצוצות
½1 כוסות אורז עגול שטוף, מושרה חצי שעה במים ומסונן
2 כוסות מים רותחים

 

אופן הכנה:

1. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ,ומטגנים בו את קוביות הפרגיות כ-4 דקות עד להשחמה משני הצדדים. מעבירים לסיר בינוני כשכבה ראשונה (שבסופו של דבר תהיה עליונה אחרי שנהפוך את התבשיל)
2. מוסיפים את יתרת השמן לאותה מחבת, ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים סלרי ומטגנים יחד 2 דקות .
3. מוסיפים מנגולד ומטגנים עוד 2 דקות. יוצקים יין ומאדים כ-7 דקות לספיגת טעמים. מוסיפים לימון, סוכר ותבלינים, מערבבים עוד דקה, מסירים מהאש, מוסיפים כוסברה ומערבבים.
4. יוצקים את התערובת על הפרגיות שבסיר. מסדרים מעל עגבניות, שום קצוץ ואורז. יוצקים מים רותחים מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים, ממתינים כ-10 דקות והופכים על צלחת הגשה.

 

המתכון באדיבות "עץ הזית".

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

צלי כתף עם ירקות שורש

עופיונים ממולאים בירקות

גלילת חזה עוף במילוי פטריות

פילה בקר עם פירה

מפרום טוניסאי

גלילות חצילים במילוי בשר

3 דרכים לצפות פולקעס

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.