ספיישל מתכוני דגים לחג

 
פילה לברק במרינדה של עשבי תיבול, שמן זית ויין לבן
פילה לברק במרינדה של עשבי תיבול, שמן זית ויין לבן צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 11:23 04/09/2010

ביקשנו מ-4 שפים מובילים להכין את מנת הדג המיוחדת שלהם לראש השנה. וגם: התוספת האולטימטיבת שתלווה את הדג. הפקת וידאו חגיגית

 
 
 
 
 

פילה סלמון עם כרישה

תוספת: בצלים ממולאים בדלעת וצימוקים

 

מרכיבים ל-6 מנות:

6 נתחי פילה סלמון טרי (במשקל 250-300 גרם כל אחד)

6 כרישות פרוסות

6 גבעולי טימין

למרינדה:

1 שן שום קצוצה

3 כפות סילאן

3 כפות שמן זית

1/2 כוס יין לבן איכותי

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל שחור גרוס

- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה היטב ומתבלים לפי הטעם.

 

אופן הכנה:

- מניחים את פרוסות הכרישה בתבנית אפייה ב-6 קבוצות (כל קבוצה בגודל הסלמון).

- מניחים מעל כל קבוצת כרישה את נתח הסלמון.

- על כל נתח דג יוצקים מהמרינדה וגבעול של טימין.

- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ20 דקות.

 

בצלים ממולאים בדלעת וצימוקים

- חורצים בצל מקולף ומפיקים מעטפות בצל (12 יחידות סה"כ).

 

מילוי דלעת וצימוקים:

- חותכים דלעת לקוביות של 1 ס"מ ואופים בתנור עם שמן זית וטימין בחום של 160 מעלות למשך כ-15 דקות עד לריכוך כמעט מלא.

- מטגנים בצל שלם פרוס דק, 5 כפות צימוקים ו-5 כפות שברי אגוזי מלך קלויים.

- מערבבים הכל יחד עם 1 כף סילאן, מלח ופלפל.

- ממלאים את מעטפת הבצלים ומניחים בתנור.

- אופים בחום של 150 מעלות כ-25 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

 

אופן הגשה:

- מניחים את פילה הסלמון בצלחת עם 2 מעטפות בצלים ממולאות מזליפים דבש / סילאן לאורך הצלחת.

 

 

דג לוקוס בקדירת פלפלים חריפים

אחת ממנות הדגל של המטבח המרוקאי - דג לוקוס מבושל בפלפלים חריפים, שום ולימונים כבושים.

 

חומרים ל 8-10 מנות:

1.5 לוקוס פרוס עם הראש והזנב

3 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ

צרור פטרוזיליה קצוצה גס

צרור כוסברה קצוצה גס

15 שיני שום קלופות

לתערובת התיבול:

1/2 כוס שמן זית

 

אופן הכנה:

- מניחים פלפלים ועשבי תיבול כמצע במחבת רחבה.

- מערבבים את תערובת התיבול, טובלים בה את נתחי הדגים ומסדרים על מצע העשבים והפלפלים.

- מערבבים את שאר תערובת התבלינים עם שום ו-2 כוסות מים ויוצקים על הדג.

- מבשלים 10 דקות על להבה גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-15 דקות, או עד שהדג עשוי והרוטב סמיך (תלוי בגודל הנתחים).

 
 

פילה בורי על מצע פטריות וברוקולי

מנה קלה להכנה, פשוטה ומהירה: פילה בורי על מצע 3 סוגי פטריות עם ג'ינג'ר, צ'ילי ושום.

 

מצרכים:

2 פילטים של בורי

1 בצל אדום קטן פרוס

1/2 שורש של ג'ינג'ר קלוף ופרוס לרצועות

2 שיני שום פרוסות

1/2 פלפל צ'ילי פרוס

4 פרחי ברוקולי מבושלים

3 פטריות שמפניון פרוסות

2 פטריות פורטובלו פרוסות

2 פטריות שיטאקה מושרות במים ופרוסות

5 כפות סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מעט סוכר

פלפל שחור גרוס

מלח

כף קורנפלור מומס במים

שמן

 

אופן הכנה:

- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מתבלים את הדגים במלח ופלפל, שמים מעל שמן במחבת וסוגרים את הדגים במחבת כדקה שתיים מכל צד. מכניסים לתנור ל-5 דקות.

- במחבת נוספת שמים שמן ומוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי. מאדים כדקה, מוסיפים את הפטריות והברוקולי ומאדים יחד דקה נוספת.

- מוסיפים את הסויה והרוטב צ'ילי מתוק, מתבלים לפי הטעם ומסמיכים בעזרת הקורנפלור.

- במרכז הצלחת שמים את התוספת ומעליה את הדג.

- מגישים עם חצי לימון.

 

דג לברק על מצע ירקות בגריל

שילוב של אפייה ובישול: דג לברק במרינדה של עשבי תיבול, שמן זית ויין לבן על מצע ירקות בגריל.

 

מצרכים ל-4 סועדים:
2 פילה לברק נקיים מעצמות
צרור פטרוזיליה
עלי כוסברה
עלי בזיליקום
עלי מרווה
עלי טימין
לימון כבוש (אפשר לקנות בשוק וברשתות השיווק)  
2 זוקיני
3 עגבניות
2 בצלים סגולים
1 פלפל חריף ירוק/אדום

2 גמבות אדומות
7 כפות שמן זית
מלח

פלפל
1/2 כוס יין לבן איכותי 
 
אופן הכנה:
- קולים את כל הירקות בתנור/ בגריל וקוצצים באופן גס/דק לפי הטעם האישי.
- מתבלים את הסלט בשמן זית, מלח, פלפל ולימון כבוש.
- את עשבי התיבול קוצצים דק עם מעט לימון כבוש, שמן זית בנדיבות, מלח פלפל ויין לבן.
- טובלים את הדג במרינדה ומשהים למס' דקות.
- מניחים את הדג על נייר אפיה ומקפלים את קצוות נייר האפייה כדי שהרוטב לא יזלוג.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 6-7 דק'.
- אופן הגשה: מסדרים במרכז הצלחת את סלט הירקות ומעל מניחים את הדג עם מעט מנוזלי הבישול.

 

תודה ל:

שף ארתור בילדר - מסעדת 2c בקומה ה-49 בעזריאלי

שף אורי וקסלר - מסעדת סוהו

שף גיא פרץ - רשת מרקש אקספרס

שף יזהר דניאל - קפה פולה

 

צילום:

גילי דנון ועדנה סולודקי

 

עריכה:

גילי דנון

 

מחפשים עוד מתכוני דגים לראש השנה? נסו את אלה:

סלמון בתנור עם בטטות

סלמון אפוי עם אורז שחור

דג שלם אפוי בתנור

בורי עם ירקות מוקפצים

קציצות דגים עם פול

דג בציפוי אגוזים

סלמון ברוטב סויה ודבש

גפילטע פיש

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.