מתכון לסלמון עם ברוסקטה וסלט עלים

הדפס
 
ברוסקטה סלמון על מצע סלט בריאות
ברוסקטה סלמון על מצע סלט בריאות צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:48 04/09/2010

אורחים הגיעו בהתראה קצרה ואין זמן לבישולים ארוכים? לפניכם מנה קלה, בריאה ומהירה להכנה של סלמון על לחם קלוי עם סלט עלים, שעועית וטחינה גולמית

 

הסלמון הוא אחד מדגי המאכל הפופולאריים ביותר. הוא נחשב כמאכל בריא הודות לתכולה הגבוהה של חלבונים בבשרו. רמות נמוכות של שומן ותכולה גבוהה של חומצת השומן החיונית - אומגה. לאחרונה מיוחסת לסלמון גם השפעה המרוממת את מצב הרוח ומשפרת את הזיכרון. חומצות אומגה 3 יכולות להפחית דלקתיות ומחלות פרקים.

 

בישול או אפיה אינם פוגעים בערכים התזונתיים של חומצת השומן של הדג. ולכן מומלץ לאכול ממנו בכל מצב. מקור הפיגמנט בדגים הגדלים בטבע הוא באכילת סרטנים. טיפ: לחם של אתמול לא זורקים , טוב להכין ממנו ברוסקטות בטעמים ו/או ממנו פירורי לחם טבעיים.

 

ברוסקטה של סלמון עם סלט בריאות

 

מצרכים: 

חסה ערבית חתוכה גס

חסה איזנברג חתוכה גס

4 עלי נענע

4 עלי בזיליקום

4 עלי רוקט

4 עלי אורוגולה

4 עלי טרגון

חצי כוס שעועית ירוקה חלוטה וחתוכה

 

סלמון:

100 גרם סלמון נקי מעור

שמן זית

מלח ופלפל

מיץ לימון

2 כפות טחינה גולמית

 

אופן הכנה:

- מתבלים את הסלמון ומשאירים בקערה שיספוג את הטעמים.

- לתוך קערה הגשה מכניסים את החסות, העלים והשעועית.

- מניחים את הסלמון על הברוסקטות (לחם קלוי) ושמים מעל הסלט.

- מזלפים טחינה ומגישים עם חצי לימון.

 

מחפשים עוד מתכונים של השף יואב בר? נסו את אלה:

קרנבל פירות בבצק פריך מקמח מלא

חזה עוף במילוי ירקות על מצע של קוסקוס מלא

לאתר התכנית גוף ונפש עם ענת הראל >>

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.