לחמעג'ון פריך וטעים

 
בתא העליון: לחמעג'ון, ובתחתון: מאפה מנגו
בתא העליון: לחמעג'ון, ובתחתון: מאפה מנגו צילום: אימג'בנק / Getty Images
 
עודכן 08:55 05/09/2010

בצק דק ופריך עם בשר טחון מתובל בתוספת צנוברים קלויים, וגם - מאפה קלי קלות עם מנגו

 
 
 
 
 
טעים להפליא
טעים להפליא צילום: אימג'בנק / Getty Images

מצרכים לבצק: 

½2 כוסות קמח

15 גרם שמרים טריים או כפית שמרים יבשים

כפית סוכר

כוס מים חמימים מעט

כפית מלח

כף שמן זית

 

לתערובת הבשר:

3 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

1 פלפל אדום חריף, טרי, מנוקה מחרצנים, קצוץ דק

350 גרם בשר כבש טרי, טחון

1 עגבנייה בשלה, קלופה וקצוצה

מלח

פלפל שחור טחון טרי

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות נענע קצוצה

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף רכז עגבניות

4 כפות צנוברים

 

אופן הכנה:

- מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

- מכינים את הבצק: מערבבים בקערית את השמרים, סוכר ורבע כוס מים חמימים. מערבבים ומניחים לתסוס כרבע שעה.

- מערבבים בקערת המיקסר את כל שאר החומרים, כולל תערובת השמרים, לשים כחמש דקות לבצק חלק ואחיד. אם צריך, מוסיפים מעט מים לבצק.

- שמים את הבצק בקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה וחצי.

- מחממים את השמן במחבת גדולה וכשהוא חם מטגנים בו כשלוש דקות שום, בצל ופלפל חריף.

- מוסיפים את הבשר ומטגנים שלוש דקות, עד שהוא משחים.

- מוסיפים פטרוזיליה, נענע, מלח, פלפל ומיץ לימון ומבשלים יחד עוד דקה. מורידים מהאש ומקררים מעט.

- דוקרים את הבצק עם האצבעות ולשים אותו עוד דקה.

- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל אחד לעיגול גדול ודק.

- מניחים את עיגולי הבצק על תבניות התנור, מרופדות בנייר אפיה.

- מורחים על כל עיגול בצק כף רכז עגבניות, מפזרים שכבה דקה של תערובת הבשר, מפזרים מעל את הצנוברים. מטפטפים מעל הכל מעט שמן זית.

- אופים בתנור שחומם מראש כ-12-15 דקות, עד ששולי הבצק נחרכים מעט.

 

בתא התחתון בתנור: מאפה מנגו פשוט וקל להכנה

להגשה מושלמת: הוסיפו גלידת וניל או סורבה
להגשה מושלמת: הוסיפו גלידת וניל או סורבה צילום: אימג'בנק / Getty Images

מצרכים:

1 חבילה בצק עלים קפוא ומרודד
2 מנגו מוצקים
חמאה
סוכר

 

אופן הכנה:

- מרדדים את הבצק דק וחותכים ל- 4 עיגולים בקוטר של כ-15 ס"מ. מקררים במקפיא כמה דקות.
- פורסים את המנגו לפרוסות דקות.
- מסדרים את המנגו על הבצק. מורחים בהרבה חמאה מומסת, מפזרים מעל מעט סוכר ואופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות.
-מגישים עם סורבה מנגו.

 

לוח המרת מידות ומשקל

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה תפוח אדמה >>

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>    

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.