מתכון לכתף טלה במילוי אורז מלא

 
מנה חגיגית ומלאה בטעמים
מנה חגיגית ומלאה בטעמים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 13:55 07/09/2010
שף יואב בר

גם בראש השנה אפשר ליהנות מאוכל עשיר, חגיגי ועם זאת בריא - כתף טלה במילוי אורז מלא, תפוחים וצנוברים

 
 
 
 
 

מצרכים:

כתף טלה ללא עצם

3 כפות דבש

כף שמן זית

טימין

5 שיני שום שלמות

 

למילוי:

500 גרם אורז מלא (מבושל למחצה)

100 גרם תמר מג'הול מגולען חתוך לקוביות

100 גרם רימונים

100 גרם תפוח עץ גרנד סמית חתוך לקוביות

100 גרם צנוברים

עלי נענע קצוצים

1 כפית ראס אל חנות

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

ירקות כתוספת:

שורש פטרוזיליה חתוך גס

גזר חתוך

בצל חתוך גס

ראש שום חצוי לשניים

כוס וחצי יין לבן

עלי דפנה

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

1. מערבבים את האורז המלא המבושל למחצה עם שאר החומרים עד לקבלת מסה אחידה.

2. חותכים את החלק הפנימי של הבשר וממלאים עם התערובת.

3. מגלגלים את הבשר וקושרים עם חוט.

4. מניחים את הכתף על נייר פרגמנט בתוך תבנית.

5. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, דבש, טימין, מלח ופלפל. מורחים את הבשר מכל צדדיו.

6. יוצרים חורים בבשר ודוחפים אליהם את שיני השום השלמות.

7. את הירקות החתוכים מפזרים בתבנית, שופכים עליהם יין לבן ומתבלים.

8. צולים את הבשר הממולא בתנור כ-20 דק' בחום של 220 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לצלות כשעתיים נוספות.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

צלי כתף עם ירקות ופירות יבשים

עופיונים ממולאים בירקות

גלילת חזה עוף במילוי פטריות

אוסובוקו טלה עם תפו"א

פילה בקר עם פירה

מפרום טוניסאי

גלילות חצילים במילוי בשר

 

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.