מתכון ללחמניות עגולות

הדפס
 
לחמניות מתוקות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
לחמניות מתוקות שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול צילום: יח"צ
 
עודכן 16:37 07/09/2010

לחמניות רכות וטעימות במיוחד עם ציפוי שומשום או פרג שהולכות נהדר לצד המנות הראשונות בארוחה

 

20 לחמניות

 

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח

1 שקית או קובית שמרית (50 גר')

1 שקית משפר אפייה (50 גר') - לא חובה

1/3 כוס (110 גר') דבש

2 ביצים (גודל L)

1/4 כוס שמן קנולה

1 כפית מלח

1/2 1 כוסות מים (או חלב)

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום או פרג

 

 אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח השמרית ומשפר האפיה.

2. מוסיפים את הביצים, השמן, הדבש והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את החלב (או המים), תוך כדי לישה, ולשים עד שהבצק חלק וגמיש.

3. מכסים במגבת לחה ומשהים לתפיחה כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים וקולעים ללחמניות (ראו צילומי שלבים).

 

 
כל הדרך אל הלחמניות המושלמות
כל הדרך אל הלחמניות המושלמות צילום : יח"צ
 

5. מעבירים את הלחמניות לתבנית תנור מרופדת בניר אפייה ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דק'.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומורחים בביצה הטרופה. מפזרים מעל שומשום או פרג ואופים 35 דק' עד שהלחמניות מזהיבות.

 

המתכון באדיבות שמרית.

 

חלת דבש מתוקה

לחמניות בטטה מקמח מלא

חלה לשבת עם שומשום

לחם דגנים ואגוזים

לחם ביתי מקמח מלא

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.