מתכון לתפוחים אפויים עם דבש

 
תפוחים בדבש עם גלידה
תפוחים בדבש עם גלידה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 18:41 07/09/2010

קינוח קליל שמשלב את חמיצות התפוח עם מתיקות הדבש. תוסיפו לזה גלידה וקצפת והרי לכם קינוח משובח

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 תפוחים קלופים חצויים ומנוקים מליבתם

60 גרם חמאה

שליש כוס דבש

3 כפות סוכר חום

רבע כוס מיץ לימון

חצי כוס יין לבן יבש

כפית תמצית וניל

כפית קינמון

 

אופן הכנה:

- מערבבים את כל החומרים בסיר, מבשלים ומביאים לרתיחה.

- יוצקים לכלי רחב, מכניסים פנימה את התפוחים עם הצד החתוך כלפי מטה. יוצקים על התפוחים מהנוזלים שבתבנית.

- מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה.

- מוציאים את התבנית מהתנור. הופכים את התפוחים עם הצד החתוך כלפי מעלה.

- יוצקים על התפוחים מהסירופ בתבנית, בוזקים עוד מעט סוכר ומכניסים אל מתחת לגריל הביתי לכמה דקות, עד שהתפוחים - משחימים מעט.

- מגישים עם גלידת וניל (אפשר גם עם קצפת).

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

קאפקייקס דבש ושמנת

עוגת דבש ותפוחים

עוגת דבש קלה להכנה

טארט שוקולד לבן ודבש

שטרודל תפוחי עץ

עוגת דבש ותאנים

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.