ביקורת מסעדה - סיימון

 
מסעדת סיימון. אווירה נינוחה ונעימה
מסעדת סיימון. אווירה נינוחה ונעימה צילום: יח"צ
 
עודכן 07:05 12/09/2010

איך מצליחים לשלב מסעדה כשרה במתחם פתח תקווה עם אוכל מעוצב ומהנה? מסעדת סיימון מוכיחה שאפשר

 
 
 
 
 

מה צריכה מסעדה טובה כדי להצליח? שלושה דברים: לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן. במסעדת סיימון, שנפתחה לאחרונה במתחם המסעדות המתהווה של פתח תקווה, כנראה לא שמעו על שדרות רוטשילד בתל אביב, והעדיפו את הפרברים המנומנמים ויש שייאמרו פריפריה של ממש.

 

במבט שני ויותר מעמיק, תוך כדי לקיחת בחשבון את סוג האוכלוסייה אליה פונה המסעדה הכשרה למהדרין, לא יכול להיות יותר טוב מרחוב השחם בפתח תקווה - גם בקרבת שאר המסעדות באזור, גם נהנים מקהל ההיי-טק שאוכל עסקיות בצהריים וגם על התפר שבין גבעת שמואל ובני ברק הדתיות.

 

"סיימון" הוא תרנגול הודו שנמצא בכל מקום במסעדה - בלוגו בכניסה, על המפיות, על הציורים שעל הקירות, על אדן החלון שם פזורים עשרות תרנגולי קרמיקה שונים ומשונים ואפילו כמחזיק לקיסמי שיניים.

 

יוצאים לדרך

אם על האווירה אמון התרנגול סיימון, אז על האוכל אחראי השף רונן דברת בלוך. לפתיחה קיבלנו את לחם הבית בליווי ממרח עגבניות וגם הזמנו שתי מנות ראשונות: רביולי ברווז - 2 כיסונים גדולים ממולאים בתבשיל שוקי ברווז ברוטב של ציר בקר ופטריות פורצ'יני (29 ₪) ששחו ברוטב ולא הפליאו מעבר. וסקלופיני בקר - פרוסות פילה בקר צרובות על הגריל ברוטב רימונים וחומץ שרי (34 ₪), שהיה מתקתק ורך כנדרש והגיע על מצע של פירה, מה שהפך במהרה למנה האהובה עלינו בתפריט עוד בטרם עברנו לעיקריות.

 

 
חזה עוף במילוי פטריות
חזה עוף במילוי פטריות צילום: דן פרץ

מגיעים לעיקר

לאחר התלבטות קשה בין שלל המנות העיקריות שכוללות בין היתר סלטים, פסטות בשרים ודגים במחירים שנעים בין 32 ל-115 ₪ (בארוחה רגילה), ביקשנו את המלצתו של המלצר וכך הזמנו קונפי שוק ברווז - שבושל בישול איטי בליווי מרמלדת בצל וכרוב סגול (72 ₪) וגלילת חזה עוף - ממולאת בתערובת פטריות טימין ושאלוט (48 ₪).

 

עוד לפני שהמלצר הספיק להניח על שולחננו את המנות המוכנות, עלה באפנו ריח ריבת הבצל והתרגשות רבה אחזה בנו לקראת טעימת השוק ברווז שהתגלה כמתקתק, רך ופשוט מצויין. גלילת העוף, אף היא הייתה טעימה וגם נראתה מרשימה בצלחת. את המנה הזאת אפשר לאכול בזוג, אמנם היא לא גדולה במיוחד, אבל בהחלט כבדה, בזכות ציפוי הפנקו ותערובת המילוי. וככל שהתלהבנו ממנות הבשר שעשויות להפוך למנות הדגל של המסעדה, כך התאכזבנו מהתוספות - אורז ופירה שהוגשו שניהם בצלוחיות נפרדות והיו פשוט לא אטרקטיביים וגם די יבשים.

 
 

סיום מתוק

בסוף הארוחה הזמנו מרנג אפרסקים שהגיע בכוס קטנה ושקופה, מדובר על קינוח מאוד-מאוד מתוק ועל אף אהבתנו הרבה למתוק, זה היה יותר מדי אפילו בשבילנו. במסעדה מוגשים מגוון רחב של קינוחים (פרווה) כך שאם אתם נמנים על שומרי הכשרות, וגם אם לא, תוכלו לסיים עם טעם מתוק.

 

"סיימון" הוא בהחלט המקום לאכול טוב, להנות מאווירה נעימה ונינוחה ומחברתם של שותפיכם לארוחה. תקבלו כאן מנות נדיבות במחירים נוחים ועיצוב מודרני חמים שמשרה רוגע באמצע המולת היום שבחוץ.

 

מסעדת סיימון

ימים א-ה 12:00-24:00, מוצ"ש. כשר למהדרין

 

ביקורת על מסעדת ביסטרו 99 

ביקורת על מסעדת 24 רופי

ביקורת על מסעדת הסוכה הלבנה

ביקורת על מסעדת על המים 

ביקורת על מסעדת הוואנה

 

בדירוג שלנו: שלושה וחצי כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.