תומת ריינדו: עגבניות ממולאות בבשר

 
עגבניות ממולאות בנוסח טורקי
עגבניות ממולאות בנוסח טורקי צילום: יח"צ
 
עודכן 13:37 13/09/2010

הישר מהמטבח הטורקי - עגבניות במילוי בשר טחון ובצל מטוגן עם רוטב עגבניות עשיר

 
 
 
 
 

מצרכים:

7-8 עגבניות בינוניות - רצוי שתהיינה קשות
1/2 ק"ג בשר טחון
3-4 בצלים גדולים
2 שני שום
מלח

פלפל שחור
מעט פטרוזיליה
2 כפות רסק עגבניות

1.5 כוסות ציר בשר או מים רתוחים

אבקת מרק עוף (מעט)

ביצה

קמח

3/4 כוס שמן

 

אופן הכנה:

1. בסיר מטגנים בצל קטן מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, 1.5 כוסות ציר בשר או מים רותחים, מעט אבקת מרק עוף, מלח ופלפל.

2. חוצים את העגבניות לשניים ומוציאים את הפנים שלהם בעזרת כפית (להשאיר מעט בשר בעגבנייה).

3. קוצצים את הבצלים ומטגנים עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה (על אש קטנה).

4. מוסיפים לעיסת הבשר מלח, פלפל ופטרוזיליה (אם רוצים).

5. ממלאים את העגבניות בעיסת הבשר.

6. מכינים צלחת עם קמח וצלחת עם בלילת ביצים.

7. במחבת שמים 1/2 כוס שמן.

8. טובלים כל עגבנייה בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנים (בצד המקומח) עד להזהבה קלילה.

9. מסדרים את העגבניות שטוגנו בסיר הרוטב שהכנו מראש ומבשלים על אש קטנה כ-1/2 שעה. לאחר מכן מעבירים לתנור בחום של 130 מעלות לשעתיים עד שלוש.

 

המתכון באדיבות עץ הזית.

 

מחפשים עוד מתכונים לממולאים? נסו את אלה:

קישואים ממולאים (צמחוני)

ארטישוק במילוי בשר טחון

פלפלים ממולאים

מגדל ממולאים של אהרוני

כרוב ממולא בנוסח בולגרי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.