מתכונים לארוחה מפסקת

 
עודכן 23:06 16/09/2010

לקראת צום יום כיפור אספנו עבורכם מתכונים לארוחה מפסקת. ממנה ראשונה ועד קינוח

 
 
 
 
 
סלט קוסקוס ים תיכוני
סלט קוסקוס ים תיכוני צילום: יח"צ

מנה ראשונה: סלט קוסקוס מלא

 

חומרים ל-4 מנות:

350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה

3 כפות לימונים כבושים קצוצים לקוביות קטנות

20 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

4 שיני שום פרוסות

3 כפות כוסברה קצוצה דק

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

2 פלפלים אדומים מתוקים קלויים וקלופים

ענף טימין מפורר

מלח

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות שמן זית כתית

מיץ מחצי לימון

 

אופן הכנה:

1. מניחים בקערה את הקוסקוס, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית ומערבבים.

2. יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.

3. מערבבים את יתר החומרים יחד ומניחים בקערת הגשה.

 

המתכון באדיבות השף גיא פרץ - שף ובעלים של מסעדת מרקש אקספרס.

 

עוד מנות ראשונות:

סלט בורגול וקינואה | סלט קינואה עם עשבי תיבול | בריוש עם פלפלים קלויים | לחמניות בטטה מקמח מלא | לחם דגנים | לחם חיטה אורגני

 
מרק עדשים ירוקות
מרק עדשים ירוקות צילום: יח"צ

מרק: מרק עדשים ירוקות

 

מצרכים:

כוס עדשים ירוקות (לאחר השריה של 6 שעות במים )

1/4 כוס אורז

2 בצלים

5 שיני שום קצוצות

מלח

פלפל

מעט כמון

שמן קנולה

 

אופן הכנה:

- חותכים את הבצלים לרצועות, מטגנים בשמן רותח ומוסיפים את שיני השום. 

- לאחר השחמה של הבצל מוסיפים מים בכמות של 2 ליטר.

- מוסיפים את העדשים והתבלינים יחד עם האורז.

- מבשלים במשך חצי שעה עד 45 דקות.

 

המתכון באדיבות ספידו בר - בר מסעדה וחנות בוטיק.

 

עוד מתכוני מרקים:

מרק ירקות עם גריסים | מרק בטטה | מרק עגבניות | מרק פטריות | מרק תירס | גספאצ'ו עגבניות ופלפלים | מרק ברוקולי | מרק עוף עם כרישה

 
קיש פטריות
קיש פטריות צילום: flickr wordridden

מנה עיקרית: פשטידת פטריות

המלית הזו היא כאילו הכי בנאלית, אך לפי בקשות הקוראים, היא גם הכי פופולרית ומבוקשת | פשטידה בקוטר 26 ס"מ או כמה קישים קטנים.

 

מצרכים:
תבנית פאי מרופדת בבצק פריך (לא אפוי)
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
1/2 סלסלת פטריות ירדן, פרוסות דק 2
פטריות שיטאקי, פרוסות
30 גרם חמאה
מעט שמן
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אגוז מוסקט, מגורר
2 כפות קמח
11/2 כוסות שמנת מתוקה
מעט טבסקו
1/2 כוס מוצרלה קשה, מגוררת

 

אופן הכנה:

- במחבת גדולה מחממים את החמאה עם מעט שמן. מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן על להבה גבוהה עד שהן משחימות ומאבדות נוזלים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. 
- מוסיפים קמח ומערבבים, עד שהוא נספג. מוסיפים כוס שמנת, מערבבים, מביאים לרתיחה ומסמיכים מעט, עד שמתקבל מעין רוטב. מצננים. 
- מחממים תנור ל-180 מעלות. 
- מעבירים חצי מכמות הפטריות למעבד מזון, מוסיפים עוד חצי כוס שמנת ומערבבים יחד. מתבלים במעט טבסקו ומעבירים לתבנית המרופדת בבצק. מפזרים את יתרת הפטריות ואת המוצרלה, ואופים כ-35 דקות או עד שהמלית מתייצבת ומשחימה.

 

אורלי פלאי-ברונשטיין, גיליון 108 | על השולחן

 

עוד מתכוני עיקריות:

קיש פלפלים ופסטו | קיש כרובית עם בצק פריך | קיש כרישה ופטריות | קציצות תרד עם גבינה | פסטה שמנת ובטטה | פסטה עם אפונה ושעועית ירוקה

 
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל צילום: יח"צ

קינוח: עוגיות שיבולת שועל

  

מצרכים:

170 גר' קמח מלא (1 כוס)
1/4 שקית א.אפיה (3 גר')
300 גר' סוכר חום כהה
1 ביצה
1 חלבון
150 גר' מרגרינה 'עץ הזיץ' מופחתת שומן וקלוריות לאפיה
2 כפות חלב (10 גר')
1 תמצית וניל
130 גר' קוואקר - טחון במעבד מזון
100 גר' שקדים טחונים
אגוזי פקאן לקישוט

 

אופן הכנה:

1. מערבלים במיקסר את הסוכר החום למשך כ-30 שניות , מוסיפים את המרגרינה ומערבלים עד להומוגניות (מרקם אחיד).
2.מוסיפים את הביצה, החלב והווניל במהירות בינונית ומיד עוצרים את המיקסר.
מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבלים במהירות איטית עד להומוגניות
3. בעזרת כפית או שקית זילוף מזלפים במרחק 3 ס"מ אחד מהשני על תבנית האפייה ואופים בחום של 180 מעלות, כ-15 דקות.

דקורציה: ניתן להניח בטרם האפייה 1/2 אגוז פקאן או 1/2 שקד מלובן

טיפ אפיה: בעוגיות השימוש בשומן מוצק חיוני לקבלת פריכות

 

המתכון באדיבות "עץ הזית".

 

עוד מתכונים מתוקים:

עוגת דבש ותפוחים | קרפים מקמח מלא | עוגיות שושנים במילוי קרם וניל | בריוש תפוזים | עוגת שקדים בחושה | צנים בריאות | עוגיות חמאה עם ריבה

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.