מאפה עגבניות קישואים ובצל

 
בתא העליון בתנור: מאפה עגבניות ובצל, ובתחתון: קנלוני אגסים
בתא העליון בתנור: מאפה עגבניות ובצל, ובתחתון: קנלוני אגסים צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 08:35 13/09/2010

מאפה עשיר וחלבי עם שלל ירקות וגם - קנלוני במילוי אגסים, שקדים ולימון שיכניס ניחוחות הביתה

 
 
 
 
 

בתא העליון בתנור: מאפה עגבניות, קישואים ובצל

עשיר בטעמים
עשיר בטעמים צילום: אימג' בנק / Getty Images

למילוי:
8 עגבניות תמר חצויות
12 עגבניות שרי חצויות
2 זוקיני חתוך לקוביות
1 כוס פירורי לחם
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4\3 כוס גבינת פרמזן
3 שיני שום קצוצות דק
חצי כוס שמן זית
2 זוקיני חתוכים לקוביות
בצל קצוץ לקוביות
מלח, פלפל שחור גרוס
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
כף טימין
2 עלי מרווה

לבצק:
500 גרם קמח
40 גרם שמרים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
2 כפות עלי טימין
2 כפות רוזמרין קצוץ
שתי כוסות מים  

 

אופן ההכנה:

 - שמים את כל חומרי הבצק בקערה המיקסר ומעבדים לבצק חלק וגמיש. מניחים לו לתפוח מכוסה בקערה כשעתיים.
 - מחממים 3- 4 כפות שמן במחבת ומוסיפים את המרווה והטימין. כשהשמן מתחמם מכניסים למחבת את הבצל הקצוץ, השום והזוקיני. מוסיפים את העגבניות ואת הזיתים.
 - מערבבים את חומרי מילוי העגבניות. חוצים העגבניות לאורכן, מרוקנים אותן וממלאים בתערובת הירוקה.
 - "מורידים" את הבצק התפוח. מעבירים לכלי חסין חום מלבני ומניחים לתפוח שוב. אחרי התפיחה, עושים גומות בתוך הבצק התפוח כדי שהירקות ייכנסו פנימה.

 - משאירים את גבעות הבצק מעט חשופות ללא ירקות. מטפטפים עליו מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

 

בתא התחתון בתנור: קנלוני במילוי אגסים

לא דיאטטי, אבל שווה כל ביס
לא דיאטטי, אבל שווה כל ביס צילום: אהרוני, ערוץ 10

1 חבילה קנלוני

למילוי:
6 אגסים חתוכים לקוביות קטנות
60 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
4\3 כוס שקדים טחונים
רבע כוס מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגורדת
כוס מים

לרוטב:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
2\1 2 כוסות חלב
1 מיכל שמנת
4\3 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנה:
- שמים בסיר רחב חמאה, סוכר, מיץ לימון, קליפת לימון והמים
- מבשלים את האגסים ברוטב כעשר דקות ומסננים
- מקררים ומערבבים עם השקדים
- ממלאים את הקנלוני בתערובת ומסדרים בכלי חסין חום מלבני

מכינים את הרוטב:
- שמים את החמאה בסיר וכשהיא מבעבעת מטגנים בה את הקמח שתי דקות
- מוסיפים את חלב חם, חמאה, שמנת, תמצית וניל וסוכר
- יוצקים את התערובת על הקנלוני ואופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

פרגיות בתנור >>

מאפה תפוח אדמה >>

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>     

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.