מתכון למרק עוף עם ירקות ואטריות

 
תרופת סבתא. מרק עוף עם ירקות, אטריות וקניידלעך
תרופת סבתא. מרק עוף עם ירקות, אטריות וקניידלעך צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 23:05 16/09/2010

באידיש הוא נקרא "לוקשן מיט יוך" ובעברית הוא מוכר כמרק של סבתא. הגרסה שלפניכם נשענת על המתכון הקלאסי אך נוספו לו מעט שדרוגים כדי להעשיר את הטעם. וגם: איך להכין כדורי קניידלעך שהולכים נהדר עם המרק

 
 
 
 
 

המרק שלי הוא המרק שספגתי כמו הרבה מבישולי מאמי היקרה, שספגה מאמה, ובהחלט ניתן לקרוא לו "מרק סבתא". זהו המרק שנקרא באידיש - "לוקשן מיט יוך", במקורו זהו מרק העוף המפורסם בעולם כמרק המרפא, הפניצילין הטבעי של היהודים. כמו אמי שידרגתי את המרק מבחינת החומרים. הוא עשיר בטעמים, ריחות וכאשר צבעו צהבהב סימן שהשתמשנו בחומרים הנכונים.

 

אני משתמשת במבחר בשרים טריים, עצמות בקר עם מח ושלל ירקות. ניתן להוסיף נתח שפונדרה, גרונות ושוקי הודו ובשר שריר, אך במתכון זה אתן את הבשרים בהם השתמשתי ועירובם מעניק טעם נהדר למרק. תוספת של אבקת מרק חשובה לטעם הסופי, אך למי שיש בעיה בשימוש באבקת מרק יכול להשמיטה ולתבל, אך שימו לב שיש הבדל בטעם. בנפרד מבשלים אטריות דקיקות (יש ללא צבע) ובעת ההגשה מוסיפים למרק לפי הכמות הרצויה. למעוניינים, בסיום המתכון של המרק הוספתי גם את המתכון לקניידלך של אמי.

 
אטריות, קניידלעך, שקדי מרק. הכל הולך
אטריות, קניידלעך, שקדי מרק. הכל הולך צילום: חיה אילונה דר

מרק עוף עם ירקות ואטריות

8 מנות

 

מצרכים:

נתח אוסובוקו גדול

עצמות בקר עם מח (2-3) ובשר

3 כרעי עוף מפורקים עם העור

2 גזרים גדולים קלופים

2 קישואים קלופים

דלעת

1/4 כרובית

1/4 כרוב

1 סלרי עלים

1 בטטה קלופה וחתוכה לרבעים

שורש פטרוזיליה קלוף

שורש סלרי קלוף

צרור פטרוזיליה

מלח ופלפל שחור

אבקת מרק עוף ובצל

 

אופן הכנה:

1. מניחים את הבשרים בסיר גדול, ממלאים מים עד כיסויים, מרתיחים ושופכים את המים.

2. יוצקים לסיר מים עד 3/4 מגובהו, מבשלים 45 דקות ומוסיפים את הירקות ,מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד 45 דקות.

3. מוסיפים כף מרק עוף וכף מרק בצל וממשיכים לבשל עוד חצי שעה, טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.

4. מגישים עם איטריות דקיקות המבושלות לפי ההוראות על השקית או עם קניידלך. למעוניינים מצורף המתכון בהמשך.

 

הכנת הקניידלך:

1. טורפים 2 ביצים, מוסיפים קורט מלח ופלפל.

2. יוצקים פנימה 1/4 כוס מים, 2 כפות שמן ו-1/4 כוס קמח מצה דק.

3. בוחשים ומשהים כ-10 דקות עד שהתערובת תופחת.

4. בודקים אם ניתן ליצור כדורים ומוסיפים מעט קמח מצה לפי הצורך.

5. יוצרים כדורים קטנים ומכניסים למים רותחים. מכסים במכסה ולאחר כ-10 דקות מסירים את המכסה ומוציאים את הקניידלך מהמים.

6. מגישים את המרק עם איטריות וקניידלך.

 

 
כל הדרך אל המרק המושלם
כל הדרך אל המרק המושלם צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.