מתכון לקוסקוס מלא עם עדשים ובטטה

הדפס
 
קוסקוס מלא עם עדשים, דלעת ובטטה
קוסקוס מלא עם עדשים, דלעת ובטטה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 15:49 14/09/2010

מנה משביעה ובריאה של קוסקוס מלא עם עדשים כתומות וקוביות דלעת ובטטה

 

יתרון בריאותי: מעבר לעובדה שקטניות הן ספקיות חלבון מן הצומח הן גם מסייעות בהורדת כולסטרול ומכילות אשלגן אשר תורם להורדת לחץ הדם. 

טיפ: קטניות מכפילות ואף משלשות את משקלן בתום הבישול, הן משביעות הרבה יותר מאורז ודגנים נוספים ודלות שומן.

 

 

מתכון ל-4 סועדים

 

מצרכים לקוסקוס:

350 גרם קוסקוס מלא

כוס ציר ירקות (אפשר גם מים רותחים)

כף שמן זית

כפית מלח

מעט פלפל שחור טחון

 

מצרכים לירקות:

כוס עדשים כתומות שטופות ומבושלות במים כ-10 דקות

1 גזר

בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות

2 בצלי שאלוט קלופים וחתוכים לחצי

2 כפות צימוקים בהירים

1/4 כוס נענע

בזיליקום

כוסברה

שמיר

גרידת תפוז

1 לימון פרסי

מעט קינמון

מלח גס

כפית ראס אל חנות

חצי ליטר ציר ירקות (אפשר מים)

 

אופן הכנת הקוסקוס:

- מכניסים לתוך קערה את הקוסקוס המלא, מוסיפים כוס ציר ירקות, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומכסים

בניילון נצמד כ- 10 דקות.

- בסיר נפרד מכניסים את הגזר, הבטטה, הדלעת, בצלי השאלוט, גרידת תפוז, קינמון, לימון פרסי, צימוקים, מלח גס וממלאים בציר ירקות.

- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית עד לריכוך הירקות. מוסיפים את העדשים שבושלו מראש ואת עשבי התיבול ומבשלים כדקה.

 

הגשה:

- בקערה גדולה מכניסים את הקוסקוס המופרד בעזרת מזלג ויוצקים את המרק מעל.

 

כתף טלה במילוי אורז מלא

דלורית במילוי קוסקוס מלא 

מרק ירקות עם גריסים ועשבי תיבול

חזה עוף במילוי ירקות על מצע קוסקוס מלא

קרנבל פירות בבצק פריך מקמח מלא

סלמון עם ברוסקטה וסלט עלים

לאתר התכנית גוף ונפש עם ענת הראל >>

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.