לחמניה עם ביצה קשה באמצע

 
במסורת היהודית מסמלת הביצה את מעגל החיים בגלל צורתה העגולה
במסורת היהודית מסמלת הביצה את מעגל החיים בגלל צורתה העגולה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 11:40 15/09/2010

הילדים יהנו מההפתעה שבאמצע, המבוגרים ישמחו לסיים איתה את הצום - לחמניה רכה עם מעטה פריך של שומשום וביצה קשה שמציצה מבפנים

 
 
 
 
 

24 לחמניות

 

מצרכים: 

1 ק"ג קמח

1 ביצה

חופן סוכר

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

1 חבילת שמרית

מים פושרים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק

 

לאפייה:

24 ביצים קשות מבושלות

2 ביצים טרופות להברשה

שומשום לפיזור

 

אופן הכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק כ-10 דקות, חשוב לא לשים את המלח ישירות על השמרים.

2. שמים את הבצק במקום חמים מכוסה במגבת, להתפחה של כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. צובטים את הבצק, מחלקים ל-24 חלקים ומכל חלק יוצרים גליל ומגלגלים לצורת בייגלה.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות.

5. מניחים במרכז הבייגלה ביצה קשה ונועצים אותה.

6. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

7. אופים כ-30 דקות.

8. מגישים לילדים כהפתעה וניתן לשמור ליום המחרת לארוחה. 

 

טיפ:

במסורת היהודית מסמלת הביצה את מעגל החיים בגלל צורתה העגולה. היא נחשבת כמזינה ובריאה בגלל כמות החלבון שיש בה אך היא מכילה גם הרבה כולסטרול (רק בחלמון) ולכן אלו הרוצים להימנע מכולסטרול - הימנעו מאכילת החלמון.

 

קוסקוס מלא עם עדשים ובטטה 

דלורית במילוי קוסקוס מלא 

מרק ירקות עם גריסים ועשבי תיבול

חזה עוף במילוי ירקות על מצע קוסקוס מלא

קרנבל פירות בבצק פריך מקמח מלא

סלמון עם ברוסקטה וסלט עלים

לאתר התכנית גוף ונפש עם ענת הראל >>

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.