איטלקיה במלון הפאר של טראמפ בניו יורק

 
 קומות של עיצוב מפואר בלב שכונת סוהו במנהטן
קומות של עיצוב מפואר בלב שכונת סוהו במנהטן צילום: Getty Images/ אימג'בנק
 
עודכן 15:08 16/09/2010

בלב ניו יורק, במלון בן 46 קומות של המיליונר דונלד טראמפ, שוכנת מסעדת Quattro האיטלקית. עומרי רוזן קושר את עניבת המבקר ופותח במרתון מסעדות בתפוח הגדול. כתבה ראשונה בסדרה

 
 
 
 
 

בעיר כמו ניו-יורק, שמציעה כל כך הרבה אטרקציות קולינריות, לפעמים עדיף להתחיל במשהו פשוט. לא פיוז'ן מתוחכם או מטבח אולטרה-מודרני והרפתקני, אלא משהו בסיסי: איטלקי, למשל. לכן, בחרתי לפתוח את מרתון המסעדות שאני מתכנן לחודשים הקרובים, שאותם אבלה בניו-יורק, במסעדת Quattro, מסעדה איטלקית שנפתחה באפריל השנה במלון Trump SoHo, ששוכן בשכונת סוהו במנהטן.

 

בשנות השבעים-שמונים הפכה סוהו מאזור תעשייתי עגום לשכונת אמנים תוססת. אבל כיום, כמו ברוב האזורים במנהטן, התיירותיות מסתירה, לפחות על פני השטח, את מרבית האופי הייחודי של השכונה. מה שבטוח זה שאין כל זכר לאופי המיוחד הזה ב-Trump SoHo - מלון מודרני למראה ששוכן במגדל עצום של 46 קומות.

 
אלגנטיות מוקפדת. מסעדת קואטרו
אלגנטיות מוקפדת. מסעדת קואטרו צילום: Getty Images/ אימג'בנק

ברוב פאר והדר

המסעדה עצמה ממוקמת בקומה הראשונה של המלון, עם גישה נפרדת מהרחוב. פנים המסעדה מעוצב באלגנטיות מוקפדת, עם עמודי שיש ירקרקים ובר גדול ומרשים. האווירה, לפחות בשעת הצהריים, היתה מאוד עסקית וייתכן שמי שיגיע בלבוש יום-יומי ירגיש לא בנוח ליד המלצרים המגונדרים - ובעיקר ליד שאר הסועדים, שמורכבים בעיקר מאנשי עסקים מהאזור המסחרי הסמוך ובני המעמד הגבוה שהגיעו להפסקת צהריים, מלווים בערימה מרשימה של שקיות קניות.

 

רשימת היינות של Quattro מרשימה ומגוונת, עם יינות מיקבים מובחרים בארצות הברית וכן יינות מיובאים מאיטליה, צרפת וספרד. ואולם, מכיוון שהגענו לארוחת צהריים, בחרנו לוותר על התענוג וקפצנו היישר למנות הראשונות. בזמן ההמתנה למנות הוגש לנו לחם מצוין, שהוספג במעט שמן זית. למרות שהלחמים היו מאוד מפתים, התאפקנו כדי לא להתמלא מהר מדי. באותו זמן, בשולחן הסמוך, נשים בנות 40 לגמו קוקטיילים והשוו טבעות יהלום, במעין ריטואל חברי-אך-עוין ששמור לבני המעמדות העשירים.

 
טרטר טונה אדומה
טרטר טונה אדומה צילום : שלומית סטרוטי
 

למקומות, היכון, צא

ש' בחרה למנה ראשונה בטרטר טונה אדומה ולבנה (15 דולר, כ-55 שקל), שהוגש בסידור מוקפד ונעים למראה, עם שומר ותיבול עדין ביותר שלא השתלט ואפשר לטעמים של הדגים הטריים להכתיב את הטון. המנה היתה עשויה בדיוק כמו שצריך: עסיסית מאוד, עם טעם חזק ומצוין של ים. כמו כן, היא היתה נדיבה למדי יחסית למנה ראשונה.

 

אני בחרתי במרק היום -  מרק עגבניות קר עם ריקוטה (12 דולר, כ-45 שקל). במרכזו של המרק, שנאלץ להתחרות עם כמויות גדולות מדי של שמן זית על מקומו בקערה, נח לו מעין קרוטון\נאצ'ו, שתרם לצד הוויזואלי אבל לא מצא את מקומו במנה עצמה, וערימה מכובדת של גבינת ריקוטה מוצלחת למדי, שלצערי לא הצליחה להציל את המרק, שהיה תפל ומשעמם.

 
 
רביולי במילוי ריקוטה
רביולי במילוי ריקוטה צילום: שלומית סטרוטי

העיצוב מוקפד הטעם פחות

ובעוד שהמנות הראשונות נעו בין מוצלחת למשעממת, המנות העיקריות היו אכזבה של ממש. אני בחרתי בפילה דג קוד מצופה בעשבי תיבול, ברוטב זעפרן ובייבי-קישואים (24 דולר, כ-90 שקל). ש' בחרה ברביוליני (רביולי קטנים) ממולאים בריקוטה ועשבי תיבול, ברוטב חמאת מרווה (16 דולר, כ-60 שקל). הרביולינים עצמם הרגישו טריים והיו נחמדים, אם כי מעט נייטרליים בטעמם. הרוטב כבר היה סיפור אחר - אולי היה מוטב לקרוא לו מרק חמאה, שכן הוא היה שמנוני מדי וטעם החמאה השתלט על המנה כולה ודרס בדרכו את הטעמים העדינים יותר של המרווה והגבינה.

 

ובאשר לדג - מדובר באחת המנות הפחות מוצלחות שטעמתי. טעמו של בשר הקוד ידוע כנייטרלי מאוד, שלא לומר תפל, ולכן ראוי לדאוג ששאר המרכיבים במנה יתנו קונטרה ססגונית יותר, שתעשה מעט שמח בפה. אבל לא ב-Quattro. המנה היתה מעוצבת להפליא, עם צ'יפס מקישואים מסולסלים מלמעלה ורוטב צהבהב ועדין מלמטה. הבעיה היא שהזעפרן שצוין בתפריט כמעט ולא הורגש ברוטב, שנשלט בעיקר בטעם של חרדל. הרוטב אמנם היה נחמד, אך היה מעט מדי ממנו כדי להעניק לדג טעם של ממש. גם ציפוי עשבי התיבול היה בעיקר קוסמטי, וטרם מעט מאוד ארומה וטעם.

 
פילה דג קוד מצופה בעשבי תיבול ובייבי קישואים
פילה דג קוד מצופה בעשבי תיבול ובייבי קישואים צילום : שלומית סטרוטי
 

סיום מתוק

אלמלא המנות האחרונות, היינו יוצאים מ-Quattro מתוסכלים ביותר. אבל שתי העוגות שהזמנו - עוגת שוקולד חמה ללא קמח, שהוגשה עם כדור של סורבה וניל, ועוגת פודינג לימון שלוותה בסורבה פטל - הצילו את המצב. לעוגת השוקולד היה מרקם עשיר וטעם חזק של שוקולד מריר, ללא מתיקות מיותרת. אבל הבחירה בסורבה וניל ולא בגלידת שמנת היא ההברקה האמיתית של המנה, שכן הסורבה עזר לרענן את הפה בין ביסים מהעוגה במקום להכביד עוד יותר. זו ללא ספק היתה עוגת השוקולד החמה הטובה ביותר ששנינו טעמנו אי פעם, ועל כך מגיעים שבחים לקונדיטור של Quattro. עוגת הלימון היתה פחות מרשימה, אך טעימה ומספקת. כל אחד מהקינוחים עלה 10 דולר, כ-38 שקל.

 

לסיכום, התחושה ב-Quattro היא שהשפים עושים הכל כדי לא לעשות שום דבר מיוחד. האוכל מוקפד ומעוצב לעילא, אך ממש כמו במסעדה עצמה, נראה שהעיצוב מאפיל על ההנאה הבסיסית, היצרית יותר, שבאוכל. אם יש סיבה אחת כן ללכת ל-Quattro, זה כדי לצפות מקרוב בחיי היום-יום של האליטה הכלכלית בניו-יורק. זה אמנם לא שווה את המחירים הגבוהים או את האוכל המשעמם, אבל זו חוויה מרתקת בפני עצמה.

 

Quattro Gastronomia Italiana

246 Spring St ניו יורק

הגעה: דרך הרכבות A, C או E, בתחנת Spring St

 

עמרי רוזן רחוק מהעץ - תרבות ובידור מהתפוח הגדול

 

בדירוג שלנו: שני כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.