מאפה ביצים עם שמנת וגבינה

 
בתא העליון בתנור: מאפה ביצים, ובתחתון: טארט לימון
בתא העליון בתנור: מאפה ביצים, ובתחתון: טארט לימון צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 09:16 16/09/2010

פינוק אמיתי של אהרוני שיסדר לכם את ארוחת הערב, וגם - טארט קרם לימון משגע

 
 
 
 
 
פשוט וקל להכנה
פשוט וקל להכנה צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
מעט חמאה רכה
8 ביצים
2 כפות קמח תופח
1 כוס גבינת אמנטל או גאודה מגורדת דק
4 כפות עירית קצוצה
4 כפות שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות צנוברים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:
- טורפים בקערה את הביצים, שמנת, קמח, 4\3 כוס גבינה, פטרוזיליה, עירית, מלח ופלפל
- יוצקים את התערובת לכלים אישיים חד פעמיים, מפזרים מעל מעט גבינה מגורדת וצנוברים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כעשרים דקות
- מגישים עם לחם קלוי

לוח המרת מידות ומשקל

 

בתא התחתון בתנור: טארט לימון מבצק פריך

בריח לימוני מרענן
בריח לימוני מרענן צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים לבצק פריך:

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

400 גרם קמח

קורט מלח

3 חלמונים

 

למילוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות קליפת ליים מגוררת

1/2 כוס מיץ ליים סחוט טרי

6 ביצים

כוס סוכר

 

אופן הכנת הבצק:

- שמים במיכל מעבד-מזון עם להב מתכת, את החמאה, הקמח והמלח ומעבדים קצרות לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים, ומעבדים קצרות. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים 2-1 כפות מים קרים.

- מקמחים מעט משטח עבודה, ומעבדים עליו ביד את הבצק לבצק אחיד. אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר כשעה.

- מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק הקר לעיגול דק בעובי 3 מ"מ.

- כורכים את עיגול הבצק סביב המערוך, ומעבירים לתבנית טארט מסולסלת וגבוהה עם תחתית מתפרקת, בקוטר 24 ס"מ. פורשים את עיגול הבצק על התבנית. מהדקים את הבצק אל התבנית, חותכים שוליים מיותרים.

- דוקרים את פני הבצק במזלג ומניחים על פני הבצק יריעת רדיד אלומיניום שתכסה אותו, מפזרים עליה שכבה של פולי שעועית יבשה. הסיבה לכך היא משום שהבצק נוטה לעלות, להתנפח ולקבל "בטן" בזמן האפייה. פולי השעועית (או חומוס או פול, כמובן) משמשים כמשקולת, שאינה מניחה לבצק לעלות.

- אופים בחום גבוה (200 צ.) כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב. מוציאים מהתנור. מצננים קלות לפני הוספת המילוי.

 

אופן הכנת המילוי:

- מחממים תנור לחום נמוך (150 צ.). מערבבים בקערה את השמנת וקליפת הליים.

- בקערה נפרדת, טורפים את מיץ הליים, הביצים והסוכר לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את תערובת השמנת, ויוצקים בזהירות על תחתית הבצק האפוי למחצה.

- אופים כשעה, עד שהקרם מתייצב. מצננים.

 

עוד צריך:

4 חלבונים

4\3 כוס סוכר

1 כפית פרחי לבנדר

 

אופן הכנה: 

- מקציפים את החלבונים תוך הוספת סוכר הדרגתית. עד שמתקבל קצף יציב.

- מניחים את הקצף על הטארט, מפזרים את פרחי הלבנדר ומכניסים אל מתחת לגריל לשלוש דקות נוספות (או מבעירים במבער).

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

פרגיות בתנור >>

מאפה תפוח אדמה >>

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>    

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.