מתכון לקבבוני טלה עם צנוברים

 
טאג'ין קבבוני טלה עם ירקות קלויים
טאג'ין קבבוני טלה עם ירקות קלויים צילום: אריאל בשור
 
עודכן 09:44 19/09/2010

טאג'ין קבבוני טלה עם עשבי תיבול וצנוברים לצד ירקות קלויים ומאפה פרנה

 
 
 
 
 

חומרים לקבבוני טלה:

800 גרם בשר טלה

1 בצל קצוץ

חבילת פטרוזיליה

1/2 כפית כמון

1/4 כפית הל טחון

100 גרם צנוברים קלויים

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

- מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים קבבונים במשקל של 100 גרם כל קציצה.

- צולים על גריל פחמים לדרגת ריר (הקבב עוד צריך לעבור אפייה).

 

חומרים לירקות קלויים:

2 בצלים חתוכים לרבעים

2 עגבניות חתוכות לרבעים

1 חציל חתוך לקוביות גסות

3 שיני שום פרוסות

2 גבעולי זעתר טרי - רק העלים

1 כף שמן זית

1 כף סילאן

1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

- מערבבים את הירקות עם הזעתר, השום, המלח והפלפל.

- צולים את הירקות בגריל עד להתרככות.

- לאחר הצלייה מערבבים עם הסילאן, הפטרוזיליה הקצוצה המלח והפלפל.

 

חומרים לבצק:

1/2 ק"ג קמח לבן

1/2 כף שמרים יבשים

1/2 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

300 מיל' ליטר מים פושרים

 

אופן הכנה:

- מערבלים את כל החומרים במיקסר ומניחים לשעה לפחות.

- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.

- מרדדים לעיגולים בקוטר של הטאג'ין, בעובי 1/2 ס"מ.

 

אופן הרכבת המנה:

- מסדרים בתחתית הטאג'ין את הירקות הצלויים.

- מניחים 3 עד 4 קציצות.

- עוטפים בבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

 

אופן ההגשה:

- מומלץ לבזוק מעל מעט טחינה וסלסת עגבניות.

 

המתכון באדיבות - אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

3 דרכים לצפות פולקעס

מתכון לכדורי עוף בשומשום

מתכון לשניצל תירס ביתי

מתכון לפלפלים ממולאים

מתכון לכבדי עוף עם פירה

מתכון לסלט עוף עם שומשום

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.