מתכון לטונה צרובה עם ירקות

 
טונה צרובה בקרסט של תבלינים עם ירקות צלויים
טונה צרובה בקרסט של תבלינים עם ירקות צלויים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 10:18 19/09/2010

נתחי טונה צרובים בציפוי פריך של תבלינים לצד ירקות קלויים בשמן זית וטימין

 
 
 
 
 

הדג ידוע כמייצר חומצת שומן בלתי רוויה (אומגה 3) אשר עוזרת למניעת התקפי לב , מפחיתה את הסיכון לקרישי דם,  בעלת תכונות אנטי דלקתיות ומשפרת את מצב הרוח.

 

מצרכים (4 מנות): 

200 גרם טונה צרובה

תבלינים: מלח, פלפל, גרגירי כוסברה

1 פלפל אדום

1פלפל ירוק

1 פלפל צהוב

4 פטריות יער

4 פטריות שמפניון

4 פטריות חורש

1 זוקיני

1 חציל

1 בצל סגול

2 עגבניות תמר חצויות

כוס יוגורט מתובל בפרי העונה קצוץ לקוביות

שמן זית

טימין

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

- מתבלים את הטונה בתבלינים היבשים ומכניסים לתוך מחבת חמה עם מעט שמן לצריבה של כחצי דקה.

- חותכים את הפלפלים, זוקיני, בצל סגול וחציל. מורידים לפטריות את הרגליים ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית וטימין וצורבים את הכל במחבת.

- מערבבים את היוגורט עם פרי העונה וחותכים לקוביות.

- מניחים על צלחת שטוחה את הירקות, חותכים את הטונה הצרובה לחתיכות דקות ומניחים ליד הירקות.

- מכניסים את היוגורט והפרי בתוך קוקוט ומניחים את הקוקוט במרכז הצלחת.

 

ברוסקטה עם ביצה וסלט נבטוטים 

לחמניה עם ביצה קשה באמצע

קוסקוס מלא עם עדשים ובטטה 

דלורית במילוי קוסקוס מלא 

מרק ירקות עם גריסים ועשבי תיבול

חזה עוף במילוי ירקות על מצע קוסקוס מלא

לאתר התכנית גוף ונפש עם ענת הראל >>

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.