מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז

הדפס
 
שילוב טעמים מיוחד
שילוב טעמים מיוחד צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 12:29 21/09/2010

עוגת שיש בחושה וקלה להכנה שמשלבת את מתיקות השוקולד עם חמצמצות התפוז. וגם: אופציה לעוגה פרווה

 

עוגת השיש הינה עוגה אנגלית קלאסית, בצרפת מכנים אותה "ארבעה רבעים" ובגרמניה "עוגת חול". לא משנה איך נכנה אותה, העוגה קלה, יפה וטעימה. בילדותי, אני זוכרת עוגת שיש בבית אמא ושנים אחר כך הייתי מכינה אותה ככלה צעירה.

 

כמובן שיש ווריאציות שונות לתוכן העוגה, אך בבסיסה היא מורכבת מאותם חומרים ורעיון השיוש קיים בכולן. ניתן להמיר את החמאה בשמן , אתן את האפשרות במתכון, אך במקור העוגה מבוססת על חמאה. בבלוג שלי תמצאו עוגת שיש עשירה אך כאן אני מציעה עוגה קלה יותר וככל שהיא עומדת (יום יומיים) טעמיה משתבחים.

 

 
יוצרים שמיניות בבצק
יוצרים שמיניות בבצק צילום: חיה אילונה דר

עוגת שיש שוקולד-תפוז

תבנית אינגליש קייק

 

מצרכים:

50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

125 גרם חמאה מומסת / 1/2 כוס שמן

125 גרם (1/2 כוס+4 כפות) סוכר

גרד מתפוז שלם

2 ביצים טרופות

125 גרם (כוס) קמח תופח

2 כפות מיץ תפוזים 

כפית אבקת קקאו

 

לזרייה:

כפית אבקת סוכר

כפית אבקת קקאו

 

אופן הכנה:

1. ממיסים את השוקולד במיקרו, מוציאים ומשאירים בצד.

2. בוחשים את החמאה, הסוכר וגרד התפוז, יוצקים את הביצים הטרופות ובוחשים.

3. מקפלים פנימה עם מרית את הקמח ומיץ התפוזים .

4. מעבירים חצי מכמות הבצק לקערה נוספת ומוסיפים אליה את השוקולד המומס והקקאו.

5. יוצקים את הבצק הבהיר לתבנית אינגליש קייק משומנת ומעליה את הבצק הכהה ובעזרת ידית כף מעץ יוצרים שמיניות בבצקים.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות ואופים 40 דקות או עד אשר קיסם יוצא פירורי.

7. מצננים על רשת מספר דקות ומאבקים באבקת הסוכר והקקאו.

 

 
כל הדרך אל העוגה המושלמת
כל הדרך אל העוגה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.