סלט עלים עם פלפלים קלויים

 
סלט עלים משודרג שמתאים במיוחד לימים החמים
סלט עלים משודרג שמתאים במיוחד לימים החמים צילום: גיא שחף
 
עודכן 14:52 21/09/2010

הופכים את סלט העלים הבנאלי ליצירת גורמה מפתה, עם תוספת של ירקות אפויים, גבינת רוקפור מגורדת, קרוטונים (מתוצרת בית) ורוטב במתכון מיוחד שגונב את ההצגה

 
 
 
 
 

מצרכים לסלט:

שקית חסה מיקס (500 גרם)

1 סלק גדול

2 שומר בינוני

פלפל קלוי

100 גרם גבינת רוקפור (או בולגרית)

5 פרוסות לחם ישן

 

מצרכים לרוטב:

50 מ"ל חומץ בלסמי

1 כפית גדושה חרדל דיז'ון

1 כפית סילן

70 מ"ל שמן קנולה

30 מ"ל שמן זית איכותי

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

- חותכים את השומר לפרוסות דקות לרוחב ופורסים דק דק.

- חותכים את הלחם לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.

- מכניסים את כל הירקות לתבנית ומערבבים עם 1 כף סוכר ו-2 כפות שמן זית.

- מוסיפים מלח פלפל ומכסים בנייר כסף.

- מכניסים את הלחם לתבנית נפרדת ולא מכוסה. אופים את כל המרכיבים (הירקות והלחם) בתנור שחומם מראש ל-°180 במשך 40 דקות.

- מצננים את המרכיבים במשך 20 דקות נוספות.

- מכינים את הרוטב בצד על ידי ערבוב של כל המרכיבים.

- מניחים בקערת סלט את עלי החסה השטופים, השומר, הסלק והפלפל ומערבבים עם הרוטב.

- מפזרים מעל את הקרוטונים ומגרדים גבינת רוקפור מעל.

 

המתכון באדיבות דגנית אזולאי ממסעדת ADAMA בקתה קולינארית בזיכרון יעקב המזמינה אתכם לשלב בין שתי הנאות החגים: גם מסע קסום לעבר ההיסטוריה של זיכרון יעקוב וגם ארוחה עשירה. במהלך כל חודש ספטמבר תוכלו ליהנות בין השניים, במסגרת מבצע מיוחד המאפשר לצאת לסיור במושבה ולסיימו בארוחה במחיר של 130 ₪ לאדם - כאשר הילדים מצטרפים לסיור חינם (עד גיל 13). לפרטים נוספים: טל': 04-6293183, נייד: 054-4315094

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

סלט פטרוזיליה ברוטב לימון ודבש

סלט עוף פריך

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.