תפוחי אדמה בתנור

 
בתא העליון בתנור: תפוחי אדמה, ובתחתון: עוגת בננות עשירה
בתא העליון בתנור: תפוחי אדמה, ובתחתון: עוגת בננות עשירה צילום: נענע 10
 
עודכן 08:20 22/09/2010

תוספת נהדרת לכל מנה עיקרית שתלווה את ארוחת החג, וגם - עוגת בננות עם קרם עשיר

 
 
 
 
 

בתא העליון בתנור: תפוחי אדמה בתנור עם תבלינים

התוספת שתופסת
התוספת שתופסת צילום: יח"צ

המרכיבים:

1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, לא קלופים, שטופים היטב

 

לציפוי:

3 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה חריפה

1/2כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית אבקת שום

1/2 כפית גרגרי חרדל (לא הכרחי)

2 כפות סוכר חום

1 כפית מלח

2 כפות מים חמים ממי הבישול של תפוחי האדמה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול ורחב, ומוסיפים מים עד כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על סף רתיחה כ-10 דקות.

2. במקביל, שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי הציפוי ומערבבים היטב. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר. בעזרת מזלג גדול או מועך תפוחי אדמה מועכים אותם בעדינות עד שהם נבקעים מעט אך לא מתפוררים. מעבירים אותם בעודם חמים לקערת התבלינים, ובעזרת כף גדולה מגלגלים אותם בעדינות בתערובת עד שהם מצופים מכל הצדדים. משטחים את תפוחי האדמה בתבנית וצולים בתנור החם במשך 10-15 דקות, עד שהם שחומים מאוד והציפוי פריך. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

מתוך הספר 3 מנות ב-30 דקות, מאת רונית פנסו, הוצאת מודן.

 

בתא התחתון בתנור: עוגת שכבות עם בננות מקורמלות וקרם גבינה עשיר

זריקת אנרגיה צהובה
זריקת אנרגיה צהובה צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים לעוגה:
175 גרם חמאה
1 כוס סוכר
4\3 כוס סירופ מייפל
5 ביצים מופרדות
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח תופח
מלח
4\3 כוס אגוזי לוז טחונים דק
מעט רום

לבננות:
6 בננות
מעט רום

לקרם גבינה:
500 גרם מסקרפונה
2 מיכלים שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
שליש כוס מייפל
2 כפיות תמצת וניל

הכנה קרם גבינה:
- מקציפים יחד את כל החומרים. מכניסים למקפיא לעשר דקות

הכנה העוגה:
- מקציפים את החמאה, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ולבסוף את הקמח והמלח
- מערבבים פנימה את האגוזים הטחונים
- אופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות ומקררים על רשת
- מפזרים סוכר על הבננות החתוכות לרוחבן
- חורכים אותן על מחבת יבשה. מוסיפים מעט רום לחריכה נוספת
- מקציפים את החלבונים ללא סוכר
- פורסים את העוגה לשלוש משקים את העוגה במעט רום. ממלאים כל שכבה בקרם גבינה ובשכבה של פיסות בננות, מצפים בעוד מעט קרם

לוח המרת מידות ומשקל

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

עוף ממולא בתנור >>

קעריות בשר טחון עם פירה >>

פרגיות בתנור >>

מאפה תפוח אדמה >>

קיש בצל ופטריות >>

עוף עם תפוחי אדמה בתנור >>

עוגת גבינה ושוקולד >>

מאפה כרישה וגבינות >>

אורז פרסי אפוי >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.