פילה דג עם תפוחי אדמה ובטטה

 
ירקות אפויים, דגים וטחינה גולמית
ירקות אפויים, דגים וטחינה גולמית צילום: ערוץ 10
 
עודכן 07:18 24/09/2010

מנה נהדרת לשבת - דגים אפויים עם תפוחי אדמה, בטטות ורוטב טחינה

 
 
 
 
 

יתרון בריאותי: דגי הים התיכון הם מקור טוב לחלבון, דלים בשומן ועשירים מאוד בברזל. המנה הזו היא מנה של "sharing" בעלת תכונות המשפרות את מצב הרוח ומתאימה במיוחד לארוחה משפחתית, גם אוכל משותף וגם מצב רוח טוב במנה עשירה בחלבונים, סידן ובויטמינים ודלה בפחמימותץ

 

טיפ: טחינה גולמית רגילה עשויה מגרגרי שומשום קלויים ומאפשרת הכנה של מגוון מתבלים ותוספות כמו יוגורט, סויה, סילאן, בלסמי ועוד. הטחינה מאפשרת לכל אחד מאיתנו להיות יצירתי בטעמים שהוא בוחר לעצמו.

 

מצרכים ל- 4 סועדים:

100 גרם פילה מוסר ים

100 גרם פילה לוקוס

100 גרם פילה פרידה

100 גרם פילה אינטיאס

מלח ים

פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

מעט לימון כבוש חתוך

 

מצרכים לירקות:

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

1 בטטה קלופה וחתוכה

1 שומר חתוך

1 זוקיני חתוך

1 שן שום

כף זיתי קלמטה מגולענים

1/2 כוס ציר דגים מצומצם

10 גבעולי טימין שלמים

מלח

פלפל

כף שמן זית 

טחינה גולמית מלאה

 

אופן הכנה:

- מתבלים את הדגים במלח ים, פלפל ופפריקה, מכניסים לקערה ועוטפים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-5 עד 10 דקות.

- בתבנית משומנת מסדרים את כל הירקות שחתכנו ותיבלנו מראש, יוצקים ציר דגים ומכניסים לתנור שחומם מראש

ל-200 מעלות ואופים כ-30 עד 40 דקות. מוסיפים את הדגים המתובלים ומכניסים שוב לעוד 10 דקות כאשר התבנית מכוסה בנייר אפיה ורדיד אלומיניום.

- הגשה: בצלחת גדולה שטוחה מסדרים את הירקות בתחתית ומעל את הדגים ויוצקים טחינה מעל. לקישוט מוסיפים חצי לימון.

 

ברוסקטה עם ביצה וסלט נבטוטים 

לחמניה עם ביצה קשה באמצע

קוסקוס מלא עם עדשים ובטטה 

דלורית במילוי קוסקוס מלא 

מרק ירקות עם גריסים ועשבי תיבול

חזה עוף במילוי ירקות על מצע קוסקוס מלא

לאתר התכנית גוף ונפש עם ענת הראל >>

 

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.