פילה בקר עטוף בבצק פילו

 
פילה בקר שלם עטוף בבצק פילו
פילה בקר שלם עטוף בבצק פילו צילום: ערוץ 10
 
עודכן 08:01 24/09/2010

ארוחת צהריים מרשימה ומיוחדת - פילה בקר עטוף בבצק פילו מוגש תבשיל ערמונים ופטריות

 
 
 
 
 

מצרכים:

נתח מרכזי של פילה בקר, כשני ק"ג

מלח

פלפל

4 כפות חומץ בלסמי

כפית סוכר

4 כפות שמן זית

2 סלסלות פטריות פורטבלו

3 בצלי שאלוט

1 כף תימין

מלח

פלפל גרוס

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

4 דפי פילו

3 כפיות שמן זית

חצי כוס פירורי לחם

1 כף תימין

 

אופן הכנה:

- ממליחים ומפלפלים את הבשר, מפזרים תימין. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה, צורבים היטב את הנתח סביב סביב עד שהוא צרוב יפה. מוסיפים את החומץ והסוכר, מסובבים ומזגגים את הנתח במחבת עוד דקותיים. מקררים לגמרי

- מרסקים את הפטריות והבצלים במעבד מזון לתערובת "פירורית".

- מטגנים בשמן זית את הבצלים, תימין ופטריות, ממליחים ומפלפלים ומניחים להתקרר.

- משמנים את יריעות הבצק בשמן, מפזרים עליהם תימין ופירורי לחם. מניחים את היריעות אחת על השנייה. מורחים את תערובת הפטריות על הבצק אחרי שמוסיפים לה פטרוזיליה.

- מניחים את הנתח על הפטריות. מגלגלים את הבצק סביב הנתח לגליל מהודק. משמנים את הבצק שוב ומורחים מעט חלמון.

- אופים בתנור בחום של 180 מעלות, עשרים דקות.

 

תוספת: תבשיל ערמונים ופטריות

 

מצרכים:

4 כפות שמן זית

4 עלי מרווה

צנצנת בצלצלים שטופים

2 ערמונים בוואקום

פטריות פורטבלו קטנות ומוצקות

מלח

פלפל גרוס

חצי כוס יין אדום יבש

 

אופן הכנה:

- מטגנים בשמן ומרווה את הפטריות והבצלים כשלוש דקות.

- מוסיפים את הערמונים, מלח ופלפל לעוד שתי דקות טיגון, ממליחים ומפלפלים

- מוסיפים את היין, מבשלים שלוש דקות עד להסמכה.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

עגבניות ממולאות בבשר 

3 דרכים לצפות פולקעס

מתכון לכדורי עוף בשומשום

מתכון לשניצל תירס ביתי

מתכון לפלפלים ממולאים

מתכון לכבדי עוף עם פירה

מתכון לסלט עוף עם שומשום

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.