מתכון לסשימי טונה עם צנוניות

 
סשימי טונה עם צנוניות ובצל ירוק
סשימי טונה עם צנוניות ובצל ירוק צילום: ערוץ 10
 
עודכן 18:23 24/09/2010

מנה ראשונה חגיגית במיוחד - סשימי טונה עם צנוניות, קרמל חריף ובייבי בזיליקום

 
 
 
 
 

מצרכים:

400 גרם טונה אדומה

3 כפות סוכר חום

רבע כוס מירין

2 כפות חומץ אורז

2 כפיות ג'ינג'ר מגורד דק

מעט פלפל גרוס

חצי כוס מים

1 כף רוטב סויה

מעט שבבי צ'ילי יבשים

2 כפות שמן זית

6 צנוניות גמדיות

2 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון

בייבי בזיליקום

 

אופן הכנה:

- שמים את הסוכר, מירין, חומץ וג'ינג'ר במחבת קטנה מאד. מבשלים לקרמל בהיר.

- מוסיפים את המים וסויה, פלפל שחור וצ'ילי ו"פותחים" את הקרמל הסמיך לקרמל נוזלי למדי.

- חותכים את הדג לפרוסות נאות בעובי של כשלושה מ"מ. פורסים את הצנוניות לפרוסות דקיקות.

- מסדרים על צלחות הגשה את פרוסות הדג, עלי הבזיליקום, הצנוניות והבצל הירוק.

- מטפטפים עליהם שמן זית, יוצקים קצת מהקרמל הבהיר, מפזרים מעל מעט מלח גס ומגישים.

 

מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:

4 שפים מכינים את מנת הדג שלהם

סלמון בתנור עם בטטות

דג שלם אפוי בתנור

בורי עם ירקות מוקפצים

קציצות דגים עם פול

דג בציפוי אגוזים

סלמון ברוטב סויה ודבש

גפילטע פיש

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.