מתכון לעוגת שוקולד קונקורד

 
קונקורד שוקולד מרשים
קונקורד שוקולד מרשים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 19:48 24/09/2010

דודו אוטמזגין מכין עוגת קונקורד - תחתית של בראוניז שוקולד נימוח, שכבה של מוס שוקולד קטיפתי וגליליות של מרנג שמתפצפץ בפה

 
 
 
 
 

תבנית קפיץ קוטר 24

 

מצרכים לתחתית בראוניז:

3 (150 גרם) ביצים

1 ו-1/4 כוסות (240 גרם) סוכר

1 חבילה (200 גרם) חמאה

150 גרם שוקולד

3/4 כוס (100 גרם) קמח

 

מצרכים למוס:

1 ליטר שמנת מתוקה

500 גר' שוקולד מריר

 

מצרכים למרנג:

300 גר' חלבון

300 גר' סוכר

300 גר' אבקת סוכר

30 גר' קקאו

המרת מידות ומשקלים >>

 

אופן הכנת הבראוניז:

1. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו.

2. מערבבים את הביצים, הקמח והסוכר במטרפה ידנית.

3. מוזגים לתבנית קפיץ עגולה.

4. אופים בטמפ' 175 מעלות 25 דקות.

 

אופן הכנת המוס:

1. מבשלים את השמנת מתוקה לרתיחה, שופכים אותה לתוך השוקולד ומערבבים עד להמסת השוקולד.

2. מקררים 24 שעות.

 

אופן הכנת המרנג:

1. מקציפים את החלבון והסוכר בהדרגה לקצף יציב.

2. מקפלים פנימה את האבקת סוכר והקקאו.

3. מזליפים תחתית מרנג שוקולד לאמצע העוגה ומזליפים רצועות מרנג לקישוט.

4. אופים בטמפ' 110 מעלות במשך שעה וחצי.

 

בניית העוגה:

מניחים אחד מעל השני:

- תחתית בראוניז

- מוס שוקולד

- עיגול מרנג

- מורחים מוס שוקולד מסביב לעוגה (משאירים במקרר קצת מהמוס שוקולד)

- מקפיאים את העוגה

- משחררים את העוגה ומורחים מוס שוקולד מעל כדי להדביק את גליליות המרנג

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז

מתכון לעוגת שמרים במילוי ריבת שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

מתכון למאפי גביניות

מתכון לעוגת שוקולד חמה 

מתכון לאצבעות שוקולד

מתכון לעוגת טירמיסו

 

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.