מתכון לבגט צרפתי

 
בגט צרפתי. הגרסה הביתית
בגט צרפתי. הגרסה הביתית צילום: דניאל לילה
 
עודכן 16:15 26/09/2010

4 מצרכים, רבע שעה של עבודה (נטו) ויש לכם בגט ממכר עם מעטה פריך ופנים רך ומענג

 
 
 
 
 

מצרכים - שלב א':

כוס מים

כוס קמח

חצי כפית שמרים

 

שלב ב': 

2.5 כוסות מים
1 ק"ג קמח

כפית וחצי מלח

כף שמרים

 

אופן הכנה:

- מערבבים את כוס המים ביחד עם כוס הקמח ו-2 גר' שמרים ומניחים בצד ל 3 שעות.

- לאחר 3 שעות מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל 12 שעות.

- מערבבים את כל החומרים כולל הבצק מהסעיף הקודם, לשים בערך 12-13 דקות.

- מניחים את הבצק בצד ל 50 דקות מכוסה בבד. מחלקים ל 14 כדורים.

- מעצבים צורה של בגט מוארך, מניחים על מגשים ומכסים בבד למשך שעה-שעה וחצי.

- יוצרים חתכים ומכניסים לתנור מחומם מראש ל 240 מעלות. מניחים בתנור קערה עם מים כדי ליצור אדים.

- אחרי 2-3 דקות מורידים את החום ל 180 מעלות ואופים עוד 15 דקות.

 

המתכון באדיבות השף קונדיטור עמיר לוליאן מליליות BAKERY.

 

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

לחמניות בטטה מקמח מלא

לחם דגנים ואגוזים

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.